Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt per a la Marató de Donació de Sang de Blanes que es fa divendres a la Biblioteca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/12/2012 12:40:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt per a la Marató de Donació de Sang de Blanes que es fa divendres a la Biblioteca

El lema d’aquest 2012 és “A Blanes, tenim un repte. Amb tu, l’aconseguirem”, ja que es vol superar el rècord de donacions que es van fer a la marató de l’any 2004.

L’Ajuntament de Blanes, el Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donants de Sang de Girona, han organitzat per aquest divendres, 14 de desembre, una Marató de Donació de Sang que es farà a la Biblioteca Comarcal del municipi de 10 a 15 i de 16 a 21 h.
La Marató té com a principal objectiu sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants. En aquest sentit, enguany, tal com diu l’eslògan, també es vol superar el rècord de donacions que es van fer a l’anterior edició de la marató que es va fer a Blanes l’any 2004. Per això el lema és: A Blanes, tenim un repte. Amb tu, l’aconseguirem. Aquell any es van fer 609 donacions a Blanes, mentre que a la marató que es va organitzar al mateix municipi l’any 2007 van ser 547.

Des de l’organització es té clar que aquest repte no es podrà aconseguir sense la implicació de la societat blanenca. Per aquest motiu, s’ha creat un atractiu programa d’activitats i actuacions al llarg de tot el dia, gràcies a la col·laboració d’associacions i entitats del municipi que estan ajudant a fer-ne difusió als associats, amics i familiars, entre d’altres col·laboracions que fan rica aquesta marató. Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.

La jornada s’encetarà a les 10 del matí, amb l’acte d’inauguració de la marató que encapçalaran l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el doctor Joan Profitós, cap del Banc de Sang i Teixits de Girona, acompanyats pel regidor de Salut de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos, i el president de l’Associació de Donants de Sang de Girona, Marc Ibars.

A partir d’aquí, es posarà el comptador de donacions de sang a 0 i començaran el seguit d’activitats previstes durant tota la jornada. Així, al llarg del dia hi haurà un servei de guarderia per a la mainada a càrrec de Creu Roja Blanes, i durant el matí un esmorzar popular. A partir de les 10 del matí i fins les 7 de la tarda es podran anar lliurant a la seu de la marató, la Biblioteca Comarcal, els treballs que concorrin al Concurs de Dibuix Infantil, que té com a tema la donació de sang i que consta de tres categories per edats.

A partir de les 5 de la tarda, començaran un seguit d’actuacions a l’exterior de la biblioteca a càrrec de diverses entitats locals, paral·lelament que al punt de les 6 la sala infantil aculli una sessió de l’Hora del Conte: Contes amb valors. La vetllada culminarà a les 9 de la nit amb el sorteig de diversos obsequis cedits per empreses de Blanes. Serà llavors quan es podrà comprovar si, finalment, Blanes ha aconseguit el seu objectiu de superar el rècord del nombre de donacions assolit l’any 2004.
PROGRAMA D’ACTIVITATS :

10:00 -Acte d'inauguració de la Marató: es posarà el comptador a 0.
Durant el dia: Servei de guarderia per a la mainada (Creu Roja Blanes)
Durant el matí: Esmorzar popular
17:00 -Ballada de gegants amb la Colla Gegantera de Blanes.
18:00 -L'hora del conte: Contes amb valors a la Sala Infantil de la Biblioteca
18:30 -Actuació de hip-hop i flamenc amb l’Escola Míriam Bertran.
19:00 -Actuació de ball country amb l’Associació Country Blanes.
19:30 -Entrega dels premis del Concurs de Dibuix Infantil
20:00 -Actuació de Gospel amb AMA, l’Associació Musical Amateur de Blanes
20:30 -Cantada de nadales amb el Cor de Cambra Sota Palau

10:00-19:00: Entrega dels dibuixos del Concurs de Dibuix Infantil a la Biblioteca Comarcal. Tema: la donació de sang. Categories: de 0-3 anys, de 4-6 anys i de 7-12 anys. Requisits: que consti nom, edat i telèfon.

Sorteig d’obsequis

· Sorteig de 10 invitacions dobles al cinema (Cinemes Lauren)
· Sorteig de 6 estoigs de cava brut reserva L'Americano (Caves Mont-Ferrant)

Serveis

· Refrigeri atractiu pels donants (DIBAMA, S.A. - Grup Serhs)
· Ampli desplegament de mitjans
· Espai atractiu, agradable i condicionat
· Marcador electrònic (anirà indicant el temps i núm. de donants)
· Música ambient a l’exterior

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/12/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300