Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

380 persones a la Marató de Donació de Sang de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/17/2012 08:43:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

380 persones a la Marató de Donació de Sang de Blanes

Dels 380 oferiments, 344 persones van poder donar sang. A l’acte inaugural es va retre homenatge a la tasca de l’Hospital-Asil Sant Jaume i de Josep Ma Martínez, que va ser durant molts anys delegat a Blanes de l’Associació de Donants de Sang

fotoUna de les imatges més habitual que es va poder veure divendres passat a la Biblioteca Comarcal va ser la cua de persones que s’esperaven per poder accedir a la sala d’actes on s’havien instal·lat 20 lliteres per acollir una jornada molt especia. Es tractava d’una nova edició de la Marató de Donació de Sang de Blanes que organitzaven conjuntament el Banc de Sang i Teixtis, l’Ajuntament i l’Associació de Donants de Sang de Girona.

Un total de 380 persones es van acostar a la Biblioteca i, després d’omplir el corresponent formulari i passar una breu i ràpida revisió mèdica per certificar que estaven en condicions, 344 van poder donar sang. Enguany el lema de la marató, la tercera que s’ha organitzat al municipi, ha estat A Blanes tenim un repte. Amb tu, l’aconseguirem, que feia referència a les més de 600 donacions de la primera edició del 2004, una xifra que es volia superar enguany.

Si bé finalment això no ha estat possible, des de l’organització s’ha destacat que, per contra, sí que s’han aconseguit els altres dos reptes plantejats com objectiu: sensibilitzar sobre la necessitat de prendre el costum de donar sang i captar nous i noves donants.


Activitat constant al llarg de tota la jornada

La plaça de la Biblioteca i l’interior de l’equipament cultural van viure divendres passat una autèntica festa amb diverses activitats que es van fer des de les 10 del matí fins les 3 del migdia i des de les 4 de la tarda fins les 9 de la nit. Així, durant tot el dia Creu Roja es va encarregar d’un servei de guarderia per a la mainada i tant al matí com a la tarda va haver un refrigeri per a les persones que havien fet les donacions, comptant amb el suport de diverses empreses i establiments de Blanes.

fotoLa major part d’activitats es van concentrar a partir de les 5 de la tarda a la plaça de davant la Biblioteca, on es van instal·lar vehicles d’emergència de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Guàrdia Civil. La mainada va passar una bona estona força entretinguda pujant als vehicles, encenent els llums, fent sonar les sirenes i parlant per la megafonia.

També van haver les actuacions de la Colla Gegantera de Blanes, balls amb l’Escola Míriam Beltran i amb l’Associació Country Blanes, cançons de gospel amb l’Associació Musical Amateur de Blanes i una cantada de nadales amb el Cor de Cambra Sota Palau.

Per la seva banda, a la sala infantil de la Biblioteca Comarcal es va fer l’Hora del Conte a càrrec de Clara Ribatallada, que va oferir una sessió força adient per a la jornada: Contes amb Valors. La canalla també va poder participar al Concurs de Dibuix Infantil que tenia com a tema la donació de sang, i que va comptar amb tres categories per edats des dels 0 fins els 12 anys.

Per últim, un altre al·licient amb què va comptar la Marató de Donació de Sang de Blanes va ser el sorteig d’obsequis, que va repartir 10 invitacions dobles per anar als Cinemes Lauren i 6 estoigs de brut reserva de l’Americano de Caves Mont-Ferrant.


Emotius homenatges durant l’acte d’inauguració

foto maratóEl tret de sortida de la Marató de Donació de Sang de Blanes es va donar a primera hora del matí, amb un acte institucional que va encetar Joan Profitós, director del Banc de Sang i Teixits de Girona. Les paraules del doctor Profitós van continuar fent un reconeixement a la tasca de l’Hospital-Asil Sant Jaume en forma d’un diploma que va recollir Núria Constans, gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a la qual pertany aquest centre socio-sanitari.

Els homenatges però, no es van acabar aquí, ja que tot seguit el president de l’Associació de Donants de Sang de Girona, Marc Ibars, va agrair la feina i dedicació que va fer durant molts anys com a delegat a Blanes Josep Maria Martínez, qui ens va deixar fa un temps. En aquest cas, la seva vídua, Rosa Albà va ser l’encarregada de recollir l’escultura honorífica, agraint aquest record a la feina altruista que va fer el seu home, una dedicació que Marc Ibars va afegir que va desenvolupar de manera exemplar.

Tot seguit va prendre la paraula el director dels Serveis Territorials de Salut, el blanenc Josep Trias, qui se sentia satisfet per molts motius. D’una banda perquè va treballar colze a colze amb Josep Maria Martínez a Creu Roja i de l’altra perquè s’havia homenatjat una institució, l’Hospital-Asil Sant Jaume, de la qual en va ser director. D’altra banda, el doctor Trias va afegir el seu reconeixement a la feina altruista que fa possible que es puguin organitzar donacions.

El torn de parlaments el va tancar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui va valorar de manera molt positiva que per a l’organització de la Marató de Donació de Sang s’haguessin implicat més de 40 d’institucions, associacions, entitats i empreses del municipi, a més a més dels voluntaris i voluntàries que van fer possible aquesta nova edició. Josep Marigó també va destacar la participació dels ciutadans que, amb el gest altruista d’anar a donar sang, poden salvar la vida de moltes persones.

L’acte institucional va finalitzar amb la simbòlica posada en marxa del comptador que al llarg de tot el dia va estar reflectint el nombre de donacions que es van anar produint, així com amb una fotografia de família dels representants de les principals institucions i entitats implicades.Data de realització: 12/17/2012 | Data de la darrera actualització: 12/18/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300