Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Llibres i Tastets de Cuina a Blanes per la Marató de TV3


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/17/2012 12:56:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Llibres i Tastets de Cuina a Blanes per la Marató de TV3

La Biblioteca Comarcal i l’Oficina de Català de han organitzat una venda de llibres de 2a mà i tastets de cuina del món respectivament per recollir fons per la gala benèfica per primera vegada.

foto llibresN’hi ha hagut per triar i remenar: des de diccionaris de sinònims de català fins a llibres signats per conegudíssimes plomes internacionals com ara Stephen King, Umberto Eco o Danielle Steel. Cadascun d’aquests llibres es venia al preu simbòlic d’1 euro, tot i que quedava a gust del consumidor la possibilitat d’augmentar aquest pagament a l’hora de dipositar-lo a la urna habilitada per a la ocasió.

Es tractava de la venda de llibres solidària de segona mà que ha organitzat durant sis dies la Biblioteca Comarcal de Blanes, més concretament des del 10 fins el 15 de desembre. L’objectiu, era recollir fons econòmics per la Marató de TV3, una experiència que s’ha fet per primera vegada.

Segons la directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes, Gemma Ciuró, la idea d’organitzar aquesta experiència va anar lligada a poder donar un destí prou adient a les donacions que regularment es reben en aquest equipament. Es tracta d’aportacions que fan veïns de Blanes bé sigui portant caixes de llibre directament a la Biblioteca, bé amb anònimes contribucions que es troben dipositades en bosses a l’entrada de l’equipament.

foto cartellEn total s’han arribat a posar a la venda al voltant d’uns 500 llibres procedents d’aquestes donacions. Aquesta experiència és similar a la que ja s’ha fet amb més regularitat a la biblioteca coincidint amb la festa de Sant Jordi, quan es fa una fira del llibre usat.

El ritme de vendes que s’ha anat produint durant aquests darrers dies ha provocat que, d’una manera continuada, s’hagin hagut d’anar renovant els estocs, amb un resultat que la directora de la biblioteca valora de manera molt positiva. Com a nota anecdòtica val a dir que els llibres que s’han pogut comprar aquests dies eren majoritàriament escrits en català i castellà, però també n’hi havia en anglès, francès, alemany, rus i portuguès.Tastets de Cuina del Món de l’Oficina de Català

Un altre equipament cultural de Blanes que aquest any també ha decidit contribuir a la marató de TV3 organitzant un esdeveniment per primera vegada ha estat l’Oficina de Català. Alumnes i professores s’han decidit per la gastronomia, portant al carrer una experiència que ja s’organitza regularment, en petit comitè, quan s’ofereix l’exitós espectacle de Les Llengües del Món per cloure els cursos quan arriba l’estiu.

foto plat típicEn aquest cas, del què es tractava era de fer un viatge al voltant de la terra a través dels Tastets de Cuina del Món. La responsable de l’Oficina de Blanes, Elisa Sola, explica que la idea d’organitzar algun esdeveniment per recollir diners per la Marató de TV3 va sorgir de manera espontània, i aviat tothom va estar d’acord en aportar el seu granet de sorra.

Els Tastets de Cuina del Món es van allotjar al passeig de Mar i aviat van tenir clientela fins esgotar existències. Ho han fet diumenge passat al matí, coincidint amb un cap de setmana en què Blanes ha culminat uns dies farcits d’activitats organitzades per recollir fons econòmics per la gala benèfica de TV3.

La degustació dels plats de cuina es va poder fer al preu d’un euro, una mostra de plats i postres que, com dèiem, van ser confeccionats pels alumnes de català. A banda d’aquesta contribució, també es van adherir a l’experiència diversos establiments i empreses de Blanes que van col·laborar amb productes, begudes i la intendència logística.

foto foto

Tal i com confirma Elisa Sola, sembla ser que aquesta iniciativa, mai millor dit, ha creat escola arreu de comarques gironines i, arran que l’Oficina de Català de Blanes va donar a conèixer que la posava en marxa, d’altres centres d’arreu del territori també ho han endagat per recollir fons per la Marató de TV3. En total, tots aquells que diumenge passat es van acostar al banc dels músics del passeig de Mar per fer aquest tasteig gastronòmic arreu del món, van poder degustar fins a 50 plats procedents de 15 països.
Data de realització: 12/17/2012 | Data de la darrera actualització: 01/03/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300