Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

9è Pessebre Vivent de Blanes per la Marató de TV3


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/17/2012 09:00:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

9è Pessebre Vivent de Blanes per la Marató de TV3

Unes 80 persones han contribuït a fer reviure a mida natural el tradicional pessebre i oficis de Blanes. També ha inclòs diversos esquetxos de l’obra “Pastors i Misteris” que es representarà el cap de setmana del 22 i 23 de desembre al Teatre.

Durant el passat cap de setmana el pati de l’església Santa Maria ha allotjat un esdeveniment directament relacionat amb les festes de Nadal que cada vegada tenim més a prop. Es tractava del ja tradicional pessebre vivent que, per novè any consecutiu, s’ha pogut visitar en aquest cèntric indret de Blanes.

Organitzat de nou de manera conjunta per les associacions de veïns de Raval i Sa Carbonera, enguany la principal novetat ha estat que s’han recollit fons econòmics per contribuir a la Marató de TV3, que enguany estava destinada al càncer.

Diversos veïns i entitats de Blanes han sumat esforços per donar vida als personatges que no han de faltar mai a un pessebre com cal. En total, sumades les persones que també han tingut cura de l’organització, es calcula que han participat unes 80 persones.

Petits i grans s’han transformat durant dos dies no tan sols en les figures que podem trobar a un pessebre, sinó també per representar antics oficis o bé que sempre han estat arrelats a Blanes, com ara els ferrers, espardenyers, pastors, pescadors i pagesos. Tot plegat amb una acurada ambientació i comptant amb diversos elements i estris que contribuïen a donar encara més sensació de realitat a la representació.

D’altra banda, per segon any consecutiu, el pessebre vivent ha inclòs un petit tasteig d’un altre esdeveniment 100% blanenc que tindrà lloc tot just d’aquí a una setmana. Es tracta de la representació de l’obra “Pastors i Misteris”, del poeta blanenc Pere Puig i Llensa. Els actors i actrius han ofert diversos quadres de l’obra formant part del pessebre.

Segons va explicar la presidenta de l’Associació de Veïns de Raval, Carme Vives, aquesta participació ha estat una mútua manera de col·laborar, ja que a l’hora que les representacions dels tradicionals Pastorets de Blanes contribuïen a enriquir el contingut del pessebre vivent, també era una manera de fer propaganda de les funcions que es faran d’aquesta obra el cap de setmana del 22 i 23 de desembre al Teatre.

El pessebre vivent dels barris de Raval i Sa Carbonera s’haurà pogut visitar en dues sessions tant dissabte com diumenge des de les 6 de la tarda fins a quarts de 9 de la nit.
Data de realització: 12/17/2012 | Data de la darrera actualització: 12/18/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300