Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Presentació de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/19/2012 09:11:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellPresentació de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge de Blanes

El seu objectiu és poder actuar de manera coordinada i efectiva per aportar solucions d’accés als lloguers socials i per mantenir l’habitatge.

La presentació de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge de Blanes es va fer ahir dimarts en una roda de premsa que van encapçalar l’alcalde, Josep Marigó, i la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Blanes, Marta Afuera, juntament amb el president de Càritas Blanes, Salvador Serres, i la delegada a Blanes del Col·legi d’Advocats de Girona, Maria Jesús Esain.

foto asistentsLa Taula Local pel Dret a l’Habitatge de Blanes neix arrel de la situació de desnonaments que afecta alguns ciutadans del municipi. Un dels objectius prioritaris és poder actuar de manera coordinada i efectiva per poder aportar solucions d’accés als lloguers socials i per mantenir l’habitatge. La Taula també intentarà donar suport a la iniciativa legislativa popular per a la dació al pagament, contra els desnonaments i pel lloguer social.

Durant aquests darrers anys, a conseqüència de la crisi econòmica, s’ha constatat que al municipi de Blanes s’està donant una problemàtica d’alt risc social: la pèrdua de l’habitatge habitual com a conseqüència de l’execució de crèdits hipotecaris per part de les entitats bancàries. Segons dades dels Jutjats de Blanes, actualment en aquest municipi hi ha més de 500 execucions hipotecàries en marxa.

La posada en funcionament d’aquest nou òrgan arriba després de diverses reunions que s’han estat fent durant els darrers mesos entre membres del consistori, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i entitats socials.


La PAH expressa el seu condol pel suïcidi a Ardales

La portaveu de la PAH a Blanes, Marta Afuera, va encetar la roda de premsa expressant en nom de la plataforma el seu condol pel veí d’Ardales –ciutat de Màlaga agermanada amb Blanes- que es va suïcidar el passat dissabte després de rebre una ordre de desnonament. Marta Afuera va qualificar aquesta mort, així com les altres que va explicar que s’estan produint des de fa temps, com de víctimes d’un genocidi financer.

D’altra banda, després de mostrar la seva satisfacció per la posada en marxa de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge, la portaveu de la PAH va criticar la manca d’actitud positiva i adequada que, segons va explicar, han tingut a Blanes tant el PSC a l’equip de govern com CiU a l’oposició a l’hora d’afrontar la problemàtica: “Pensem que els partits polítics majoritaris ara a Catalunya, en aquest cas CiU i el PSC, no estan afrontant com caldria , com s’hauria d’esperar dels representants polítics, la situació correctament”.

En aquest sentit, també va desitjar que, amb la posada en marxa de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge de Blanes, aquesta actitud canviï i sigui una suma d’esforços d’entitats civils i de les administracions.


L’alcalde ha demanat a les entitats bancàries que paralitzin els expedients

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, no va voler entrar en polèmiques i va agrair la feina que estan fent moltes entitats no governamentals en la problemàtica del dret a l’habitatge i, més concretament, les que integren la Taula que s’ha format al municipi. També va reconèixer el treball que, en especial, està fent la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ja que, segons va explicar, estan fent de catalitzador del problema dels desnonats.

foto personesSobre aquesta darrera qüestió, Marigó va fer una crida a tots els que puguin trobar-se en aquesta situació perquè demanin suport al nou òrgan: “Aquí hi ha una Taula que està conformada per totes aquestes entitats que, el seu desig, és solucionar el problema. Aquí no es cobra; aquí es donen i es bosquen solucions”.

D’altra banda, l’alcalde va explicar que ha adreçat una carta als directors de les entitats bancàries que operen al municipi per informar-los sobre la posada en marxa d’aquest nou òrgan. A la mateixa carta, l’alcalde també els demana, en nom propi i dels membres que composen la Taula, que paralitzin els expedients de desnonaments que tinguin iniciats i que s’integrin i participin en aquest nou òrgan amb la finalitat de, entre tots, buscar solucions que resolguin els casos de desnonaments a Blanes.

De cara a la segona quinzena de gener està previst convocar una assemblea informativa adreçada als afectats pels desnonaments, a l’estil de la xerrada que ja es va organitzar a Blanes el passat novembre pels perjudicats per les participacions preferents d’entitats financeres.

A la roda de premsa que es va fer ahir també van assistir altres membres i representants d’entitats de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge de Blanes, que està formada per representants polítics i tècnics municipals, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Blanes i Girona, el Col·legi d’Advocats de Girona i les entitats socials blanenques que treballen aquest àmbit al municipi: Càritas i el Bon Samarità.

Tots els membres de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge assumiran el seu rol i actuaran des del seu àmbit per trobar solucions reals i fer possible la recerca de solucions, ja sigui a través de la negociació amb les entitats bancàries de deute hipotecari o intentant garantir un lloguer social al mateix habitatge o en un altre immoble.

blanc

Data de realització: 12/19/2012 | Data de la darrera actualització: 12/19/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300