Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aprova aixecar restriccions del conveni dels treballadors de l’Ajuntament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/21/2012 10:24:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes aprova aixecar restriccions del conveni dels treballadors de l’Ajuntament

El ple també va aprovar definitivament les ordenances pel 2013 i sengles mocions: una per declarar Blanes ciutat lliure de desnonaments i l’altra per defensar el Model d’Escola Catalana

La darrera sessió plenària del 2012 a l’Ajuntament de Blanes celebrada aquest passat dijous, 20 de desembre, va aprovar aixecar part de les mesures de contenció de la despesa del personal que s’havien acordat tirar endavant l’abril d’aquest any. L’alcalde, Josep Marigó, va explicar que això seria possible després que s’ha adjudicat el concurs d’explotació de les zones blaves, cosa que permet complir el pla d’ajustament econòmic i destinar 60.000 euros a aquesta partida.

De cara al 2013 es prorrogaran totes les mesures de contenció llevat de dos conceptes, ja que la mesa de negociació dels treballadors ha de decidir ara si aquesta quantitat econòmica es destina bé per pagar la productivitat o bé per a l’assegurança de vida.

Aquest tema es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics, si bé amb diferents arguments. Des de CiU, Joaquim Torrecillas va recordar que el suport del seu grup al concurs de zones blaves ha fet possible complir el pla d’ajust i, en conseqüència, que s’hagin pogut destinar aquests diners.

Paco Martínez, regidor d’EUiA-ICV, va comparar la mesura amb l’aguinaldo que abans es rebia per les festes nadalenques, en el sentit que considerava que la quantitat és molt petita en comparació a tot el què s’ha perdut. Per últim, Salvador Tordera, portaveu del PPC va demanar que es desencalli el conveni per acabar amb una situació que s’arrossega des de l’anterior mandat.


foto pleRepàs als punts aprovats al Ple Municipal

El primer punt de l’odre del dia que es va tractar al ple de desembre va aprovar de manera definitiva les ordenances municipals pel 2013 després de rebutjar les al·legacions que s’hi han presentat. Tant PSC com CiU van votar a favor; el PPC va votar en contra i EUiA-ICV es va abstenir.

Les al·legacions presentades contra la taxa de l’aigua, així com la seva aprovació definitiva, també va comptar amb els vots a favor del PSC i CiU, però en canvi van votar en contra tant EUiA-ICV com el PPC.

El següent tema que s’havia de tractar a la sessió plenària era ja la tercera vegada que es portava a ple: acceptar la subrogació dels dos treballadors del Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes. L’alcalde va anunciar que el punt es retirava definitivament de l’ordre del dia, ja que no es podia aprovar per majoria absoluta.

Per contra, l’adhesió de l’Ajuntament a un conveni marc per a la gestió de residus d’aparells elèctrics i electrònics es va aprovar per unanimitat. També va prosperar amb el consens de tots els grups ratificar una resolució d’alcaldia perquè la Diputació de Girona s’encarregui de la contractació de la teleassitència domiciliària, una mesura necessària perquè els usuaris de Blanes no es quedin sense aquest servei.

A la part de control, es va presentar una moció consensuada entre CiU, PSC i EUiA-ICV en defensa del Model d’Escola Catalana, que no va comptar amb el recolzament del PPC. En canvi, la següent proposta d’acord per a l’elaboració d’un reglament i aplicació d’un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos buits i un recàrrec addicional pels pisos buits de bancs i caixes es va aprovar per unanimitat.

També es va aprovar per unanimitat la moció que, després d’una intensa sessió de treball modificant el text de la proposta inicialment presentada per EUiA-ICV, preveu l’adopció i impuls de mesures per evitar els desnonaments a Blanes.

Per últim, la proposta d’acord contra l’aplicació de la Llei de taxes judicials es va aprovar amb els vots en contra del PPC

Després de l’apartat de precs i preguntes, i abans de donar la paraula al públic assistent, els portaveus dels diferents grups van comptar amb uns minuts afegits per felicitar les festes de Nadal i l’entrada al nou any 2013 tant als companys de consistori com a la ciutadania.Data de realització: 12/21/2012 | Data de la darrera actualització: 12/21/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300