Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’escriptora blanenca Angelina Montells presenta el seu 2on llibre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/22/2012 06:45:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’escriptora blanenca Angelina Montells presenta el seu 2on llibre

Titulat “Un pomell de fulles verdes”, recull la seva darrera creació inèdita, que inclou poemes familiars, nadalencs i dedicats a Blanes, així com una obra de teatre

No passa cada dia que una escriptora que tot just d’aquí a dos mesos farà 98 anys presenti un llibre. Per això, la jornada que s’ha viscut avui al matí a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes ha estat molt especial, però més encara per a la protagonista de l’esdeveniment, Angelina Montells i Vilar. Avui ha presentat el seu segon llibre publicat; Un pomell de fulles verdes, després que el primer duia per nom Esclat de Pensaments.

Un pomell de fulles verdes recull la seva darrera producció, majoritàriament poemes prou variats: familiars, de Nadal, dedicats a Blanes i religiosos, així com una obra de teatre breu. El seu primer llibre, Esclat de pensaments, va ser també el primer número de la col·lecció popular blanenca, que edita l’Arxiu Municipal de Blanes l’any 2007. De fet, l’èxit de la primera edició va provocar que se n’hagués de fer una segona.

Nascuda a primers de febrer de l’any 1915, l’Angelina és un precís i preciós testimoni de la seva època, la del Blanes de principis del segle 20, havent participat activament de la vida social de la població sobretot amb institucions com ara la parròquia Santa Maria, el Centre Catòlic o Càritas. Autodidacta i optimista de mena, la veterana autora recorda que escriu des de sempre, tot i que, tal i com explicava avui al matí, primer ho va haver de fer, obligada per les circumstàncies, en castellà.

La presentació, més que un acte literari, ha estat una festa que l’Angelina ha viscut rodejada de la seva família i que ha encapçalat l’alcalde de Blanes per expressa petició de l’autora. Josep Marigó ha explicat que era un orgull com alcalde presidir aquest esdeveniment, lloant el compromís de l’Angelina envers les seves creences. També li ha agraït la seva dedicació com escriptora, ja que a través de la seva producció literària, a contribuït a deixar un testimoni escrit del què ha viscut.

L’acte s’ha tancat com es fa sempre que un escriptor presenta la seva darrera obra publicada; amb la signatura i dedicatòria d’exemplars. Tot el material inèdit que ha servit per a la publicació d’aquest segon llibre ha estat donat per la família d’Angelina Montells a l’arxiu municipal de Blanes perquè el custodiï.
Data de realització: 12/22/2012 | Data de la darrera actualització: 01/02/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300