Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un centenar de nens i nenes als Tallers de Fanalets


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/31/2012 01:53:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un centenar de nens i nenes als Tallers de Fanalets

L’activitat, adreçada als infants i llurs pares, es va fer el darrer cap de setmana de desembre amb l’objectiu que no es perdi aquesta tradició nadalenca per lluir a la cavalcada de reis

L’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, comptant amb la col·laboració de l’entitat Rialles del municipi, va organitzar el passat cap de setmana del 29 i 30 de desembre sengles Tallers de Fanalets adreçats a la canalla i la seva família. L’objectiu ha estat seguir arrelant encara més les tradicions nadalenques entre els nens i nenes, en aquest cas la de fer-se el seu propi fanalet per anar a rebre els tres reis a la cavalcada del proper dissabte, 5 de gener.

Els tallers s’han dividit en tres torns per facilitar als participants la seva assistència i s’han acollit a la sala d’assaig del Teatre de Blanes. D’aquesta manera, el primer torn es va fer dissabte al matí (de 10 a 13h), el segon la tarda del dissabte (de 16 a 19h) i el tercer diumenge al matí (de 10 a 13h).

Enguany aquesta ha estat la principal novetat, ja que al 2011 l’activitat lúdica i tradicional es va fer en un sol torn, la tarda d’un dia. En total, als tallers d’aquest 2012, han participat un centenar de nens i nenes d’edats compreses entre els 4 i els 8 anys. Al tractar-se d’un taller familiar, la col·laboració i participació dels pares i/o familiars que els acompanyaven era molt important perquè els ajudessin a completar el fanalet.

Per aquest motiu, s’oferia a la canalla la possibilitat de fer dos tipus de fanalets amb un grau de dificultat de confecció adequada per a cada edat. D’una banda, hi havia el més fàcil de realitzar amb la forma d’un cranc de diversos colors per a la confecció del qual s’havia d’invertir una mitjana d’entre 50 minuts i una hora. D’altra banda, el fanalet que es presentava sota el nom d’El Llibre Màgic tenia un grau de dificultat afegida i per a la seva realització es tardava entre una hora i quart i una hora i mitja.

Des que el 2004 es va recuperar des de l’Ajuntament de Blanes la tradició d’organitzar els tallers perquè els nens i nenes es confeccionessin el seu propi fanalet, aquesta ha estat una activitat nadalenca que sempre ha comptat amb una molt bona participació. Al llarg dels anys, en algunes ocasions aquest tipus de tallers s’han complementat amb d’altres activitats similars com ara la confecció de corones de rei o bé la construcció del no menys tradicional pessebre de Nadal amb material reciclat.fotografia fotografia
fotografia fotografia

Data de realització: 12/31/2012 | Data de la darrera actualització: 12/31/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300