Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament s’adhereix a la campanya Cap nen celíac sense caramels.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/04/2013 08:16:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament s’adhereix a la campanya Cap nen celíac sense caramels.

Prop d’un centenar de municipis catalans s’han sumat a la campanya de l’Associació Celíacs de Catalunya que promou que a les Cavalcades de Reis es reparteixin caramels sense gluten.

L’Ajuntament de Blanes és un dels 15 municipis gironins que enguany s’han adherit a la campanya Cap nen celíac sense caramels que promou l’Associació Celíacs de Catalunya amb l’objectiu de sensibilitzar als consistoris perquè distribueixin caramels sense gluten a les seves festes populars.

Arreu de Catalunya prop d’un centenar de municipis s’han sumat a la iniciativa, gairebé el doble dels que ho van fer l’any passat. A Blanes el costum de repartir caramels aptes per a celíacs a la cavalcada de reis ja es va encetar en anys anteriors i enguany està previst que se’n reparteixin un total de 1.000 quilos.

Per poder adherir-se a la campanya, cal que els caramels que es repartiran no portin gluten en la seva elaboració, una opció que, a més, no encareix el preu que costen els caramels. Per tal de garantir que els caramels que es distribueixen a les festes populars no portin gluten, l’Associació Celíacs de Catalunya posa des de 2007 a disposició dels ajuntaments una llista de fabricants que no utilitzen el gluten en la seva elaboració. També es fa pública l’adhesió dels ajuntaments a la campanya a través de la web de l’associació: www.celiacscatalunya.org


La celiaquia

La celiaquia és una intolerància al gluten de caràcter permanent que provoca, en individus genèticament predisposats, una atrofia de les vellositats del budell prim afectant la seva capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. Els estudis més recents revelen que la prevalença d’aquesta malaltia és una de cada cent persones, tot i que el 90% encara no estan diagnosticades.

El gluten és una proteïna present en els cereals blat, ordi, sègol, civada i els seus derivats. Qualsevol aliment a base d’aquests cereals s’ha d’excloure totalment de la dieta del celíac, evitant també els caramels i llaminadures que la contenen.


L’Associació Celíacs de Catalunya

Celíacs de Catalunya és una associació formada per més de 11.000 celíacs (60% infants) que treballa per fer la vida més fàcil al celíac, i creiem que una bona iniciativa pel nostre col·lectiu és poder gaudir de caramels sense gluten en un dia tant especial com el dia de Reis. L’entitat treballa intensament per afavorir que les empreses alimentàries identifiquin en el seu etiquetatge la presència o absència de gluten, aspecte fonamental per facilitar la compra dels aliments per part de les persones celíaques o els seus familiars.

Municipis per demarcacions que han comunicat que oferiran caramels sense gluten a les seves cavalcades de reis i actes relacionats :

GIRONA: Banyoles, Blanes, Fornells de la Selva, Llagostera, Lloret de Mar, Palamós, Pals, Platja d’Aro, Puigcerdà, Ripoll, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Hilari Sacalm i Vall-llobrega.

BARCELONA: Alella, Arenys de Mar, Badalona, Barcelona, Bigues i Riells, Calella, Cardedeu, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Collbató, Cornellà, Cunit, Esplugues de Llobregat, Igualada, L’Hospitalet de Llobregat, Martorelles, Masnou, Mataró, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Pineda de Mar, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Sant Esteve Sesrovires, Sant Joan Despí, Sant Joan Desvern, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Sitges, Taradell, Teià, Terrassa, Tona, Tordera, Vallirana, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vilalba Sasserra.

LLEIDA: Alcoletge, Balaguer, Cervera, Guissona, Lleida, Mollerussa, Organyà, Rialp, Sort, Tàrrega, Vilanova de Bellpuig.

TARRAGONA: Calafell, Corbera d’Ebre, El Masroig, Mora d’Ebre, Reus, Salou, Tarragona, Valls i Vendrell.


Data de realització: 01/04/2013 | Data de la darrera actualització: 01/04/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300