Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 15.000 persones assisteixen a la Cavalcada de Reis de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/07/2013
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 15.000 persones assisteixen a la Cavalcada de Reis de Blanes.

El seguici estava format per 300 persones i durant tot el recorregut es van repartir 1.000 kg de caramels sense gluten, aptes per a celíacs.

El passat dissabte, vigília de Reis, Blanes va acollir un any més la tradicional cavalcada que no falta mai per aquestes dates, un esdeveniment que es va encetar amb l’arribada de ses majestats al port del municipi i que va tenir lloc amb una puntualitat d’aquella que en diuen britànica: a les cinc en punt i envoltada d’un esclat de petards.

Per donar la benvinguda a tan il·lustres visitants, es van congregar tant a l’esplanada com als llocs del voltant de la platgeta del port centenars de persones, la majoria nens i nenes que -tot i que encara no s’havia fet fosc-, ja lluïen l’imprescindible fanalet.

Quan finalment el vaixell dels tres reis va tocar terra van anar baixant precedits pels corresponents seguicis de cadascun d’ells Melcior, Gaspar i Baltasar. Eren els preliminars de la cavalcada que havia d’arrencar dues hores més tard.

L’alcalde de Blanes, acompanyat de regidores i regidors, van donar la benvinguda als tres reis dalt l’escenari que hi havia instal·lat a l’esplanada del port. Després, els nens i nenes que hi havia aplegats van tenir dues hores per poder lliurar les cartes amb les seves peticions en pròpia mà al seu rei preferit.

Era la dolça espera que calia fer fins que a les set del vespre arrenqués la cavalcada, un esdeveniment que va ser gaudit per tothom, petits i grans perquè en definitiva, el dret a somniar i l’esperança que els desitjos es compleixin no tenen edat.


La Cavalcada de Reis en xifres

Més de 15.000 persones van assistir a la cavalcada, viscuda com una gran festa que van gaudir tant els infants de Blanes com els d’altres municipis que van venir a veure-la aquí, atrets per la seva singularitat. Organitzada per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, el seguici el van formar més de 300 persones de diferents entitats de Blanes.

Durant el seu recorregut, els membres del seguici van arribar a repartir 1.000 quilos de caramels sense gluten, aptes per celíacs, i bona part d’ells es van poder empaitar a la part final de l’esdeveniment. Aquest moment arriba quan els tres reis, després d’adorar la figura del nen Jesús al pessebre monumental, pugen al balcó de la façana principal de l’Ajuntament i des d’allí llencen caramels a tothom.

Pel que fa als elements amb què va comptar la cavalcada, cal destacar les 7 carrosses que hi havia, 2 de les quals enguany han estat novetat: la del Carter Reial i la dels Nens Dolents que tancava el seguici. La carrossa anava a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes: els seus membres anaven vestits de nens i nenes dolentes i van oferir un espectacle de foc al llarg del recorregut.

Per últim, val a dir que les carrosses dels tres reis estaven ambientades com si fossin vaixells -recordant el transport que els havia dut fins a Blanes- i que també es va comptar amb la participació de la Colla Gegantera –que obria la cavalcada- i les dues bandes de música del municipi.


QLL_5221QLL_5398QLL_5414QLL_5423QLL_5438QLL_5444QLL_5456QLL_5467QLL_5491QLL_5496

Data de realització: 01/07/2013 | Data de la darrera actualització: 01/08/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300