Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Reis visiten l’Hospital-Asil Sant Jaume de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/07/2013 09:30:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Reis_OrientEls Reis visiten l’Hospital-Asil Sant Jaume de Blanes

Ses majestats els Reis d’Orient van visitar dissabte al matí als residents d’aquest equipament, que van rebre sengles obsequis.

Des de fa molts anys una de les tradicions que hi ha a Blanes cada vigília de Reis és que ses majestats facin una visita molt especial a tots aquells que un dia també van ser nens i nenes.

Es tracta dels avis i àvies que resideixen a l’Hospital-Asil Sant Jaume, que dissabte al matí van rebre aquests màgics personatges acompanyats alguns d’ells de familiars i amics, així com de nets i netes que van compartir i festejar amb ells l’esdeveniment.

Després que, com marquen els cànons, els tres reis van haver adorat la figura del nen Jesús que presidia la capella de l’Hospital-Asil, la celebració es va centrar a la sala d’actes de la planta baixa, una festa a la qual també s’hi van afegir l’alcalde, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.

reis hospital 1reis hospital 2reis hospital 3reis hospital 4reis hospital 5reis hospital 6reis hospital 7reis hospital 9reis hospital 10reis hospital 11

Ses majestats, que estaven asseguts com marca el protocol a un lloc honorífic, van escoltar la benvinguda que els van fer la superiora de la comunitat de religioses de Sant Josep de Girona, així com les que també els van adreçar alguns dels residents.

Després va començar el lliurament d’obsequis per a tots i cadascun dels 104 residents de l’equipament. Tal i com va explicar Inés Luís Martínez, germana superiora de la comunitat de religioses, es tractava que tots ells i elles tinguessin el seu regal de Reis i que ningú se’n quedés sense, ja que aquesta és la celebració per excel·lència que tothom viu amb especial intensitat: “Des de fa dos mesos, quan van començar els primers preparatius, esperen que arribi aquesta festa amb molta alegria. Molts d’ells fan l’esforç de baixar per participar-hi, alguns ajudats pels seus familiars que els acompanyen. És molt gratificant per a tots”.

Per aconseguir que tothom tingui el seu obsequi, es reben donacions de particulars i de l’Ajuntament i també es compta amb recursos del propi hospital. Val a dir que la festa que es va viure dissabte al matí a l’Hospital-Asil Sant Jaume de Blanes no hauria estat possible, no tan sols per la feina de les religioses i les treballadores i treballadors de l’equipament, sinó sobretot per la tasca que fan l’equip d’entre 15 i 20 voluntaris que hi col·laboren assíduament. En aquest sentit, la germana superiora va reconèixer la seva tasca i també va animar a tothom qui vulgui aportar també el seu granet de sorra que participin com a voluntaris a l’equipament.

Melcior, Gaspar i Baltasar, conscients que no es podien deixar a ningú sense el seu preuat regal, van acabar el repartiment d’obsequis pujant a les diferents plantes de l’Hospital-Asil Sant Jaume per acabar de lliurar-los.

Després d’aquest avançament que es va viure dissabte, la celebració va continuar l’endemà diumenge, dia de Reis, amb un àpat especial per a tots els residents que va incloure el tradicional tortell de reis.
Data de realització: 01/07/2013 | Data de la darrera actualització: 01/07/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300