Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 1.200 inscrits a la 25a Cursa Mar i Murtra.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/15/2013 07:58:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Prop de 1.200 inscrits a la 25a Cursa Mar i Murtra.

Organitzada pel Grup Fondistes Blanes, es va homenatjar els qui fa 25 anys van impulsar la prova així com els qui van participar-hi i s’ha editat una samarreta commemorativa.

Diumenge passat va tenir lloc l’emblemàtica Cursa Mar i Murtra, la prova popular d’atletisme que des de fa 25 anys organitza el Grup Fondistes Blanes. Precisament per festejar aquesta històrica fita, la sortida es va fer neutralitzada al tram del passeig de mar que fa des del carrer ample fins a la plaça Catalunya, ja que es va retre homenatge tant als membres de l’organització que la van impulsar per primera vegada com els qui des de llavors han estat fidels a la cita cada edició. Tots ells van encapçalar la sortida neutralitzada fins que es va donar el definitiu tret de sortida i el cronòmetre es va posar en marxa.

La celebració d’aquest primer quart de segle de vida de la prova esportiva també la van compartir tots els inscrits que, a banda de rebre la tradicional tovallola i medalla, també van tenir com obsequi una samarreta commemorativa dels 25 anys de la Mar i Murtra.

La marxa compta amb un recorregut de 20 quilòmetres i, si bé no és competitiva, es cronometra els participants perquè molts d’ells aprofiten la prova per entrenar-se com a mitja marató. Això, però, no vol dir que molts dels qui diumenge van cobrir la Mar i Murtra aprofitessin l’avinentesa per fer-la més relaxadament al costat de la família o fins i tot del seu animal de companyia.

El primer en creuar la línia d’arribada va ser Carles Casero, entrenador del Club Triatló Blanes, que va invertir una hora i dotze minuts en fer el recorregut i que precisament també va ser el primer en arribar a la marxa popular a favor de la Marató de TV3 que es va fer a Blanes el passat 16 de desembre. Tal i com ens explicava el corredor, aquest no és el primer cop que ha guanyat la Mar i Murtra, ja que també ho va fer fa dos anys, mentre que l’any passat va arribar tercer.

Per la seva banda, la corredora més ràpida va ser Ana Belén Garcia, del Club Atlètic Granollers, que va tardar una hora i vint-i-sis minuts en fer la cursa. Ja fa tres anys que hi participa, i aquesta és la primera vegada que l’ha guanyat.

El dia en què es va disputar la cursa, diumenge passat, es va llevar al principi assolellat i el passeig de mar aviat va començar a bullir d’activitat amb els primers participants que començaven a escalfar per preparar-se. Poc a poc, però, els núvols van anar guanyant terreny i fins i tot van arribar a ploure quatre gotes que, sortosament, només van fer la guitza.

Finalment van inscriure’s 1.152 corredors, una xifra que des de l’organització es valora molt positivament tenint en compte les previsions que hi havia de pluja i els temps que corren. Així ho va explicar el president del Grup Fondistes Blanes, Albert Ponsdomènech, que destacava la il·lusió que representa per a tots els membres celebrar durant aquest 2013 tant els 25 anys de la cursa com de la posta en marxa de l’entitat.

Per aquest motiu, el Grup Fondistes Blanes té previst organitzar de cara al mes de març d’altres activitats per commemoratives dels 25 anys de l’entitat, una efemèride que el regidor d’esports, Xavier Marcos, ha aprofitat per agrair la tasca feta durant tots aquests anys per l’entitat. No tan sols organitzant curses pròpies, sinó també col·laborant en d’altres esdeveniments, com per exemple la “Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós” que organitza l’Ajuntament de Blanes a l’agost.

Sigui com sigui, la 25ena edició de la Cursa Mar i Murtra, que se sol disputar cada any coincidint amb el segon diumenge del mes de gener, va centrar l’activitat que es feia a Blanes al llarg de tot el matí: des de les 7, quan es van iniciar els preparatius, fins a quarts de 2, quan al passeig de mar no quedava cap vestigi que, una vegada més, Blanes havia acollit la popular mitja marató.ambient cursa 1ambient cursa 2ambient cursa 3cursa 1cursa 2guanyador masculiguanyadora femeninasortida cursa

Data de realització: 01/15/2013 | Data de la darrera actualització: 01/15/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300