Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Neix Aspronis Viatges a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/18/2013 08:24:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AspronisRetallatNeix Aspronis Viatges a Blanes.

L’empresari blanenc Alfred Catalán ha fet donació de l’agència a la Fundació, que ha obert una nova línia de negocis per preservar que els seus usuaris no es quedin sense feina.

Diuen que, davant les adversitats, cal reinventar-se, trobar nous horitzons que puguin significar una sortida, una solució. En aquest cas la Fundació Aspronis, que atén persones amb disminucions psíquiques, ha posat en marxa una agència de viatges a Blanes: Aspronis Viatges, una nova opció per fer front a l’actual situació de crisi que està provocant que entitats socials com aquesta estiguin en perill de desaparèixer.

L’agència Aspronis Viatges està situada al carrer Verge Maria número 17, al bell centre de Blanes, i oferirà un servei personalitzat d’assistència les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Segons Ma Dolors Oms, presidenta de la Fundació Aspronis, davant el fet que l’administració pública cada vegada està menys capacitada per poder encarregar feines a entitats socials com aquesta, calia buscar alternatives per trobar nous ingressos. Això és perquè, tal i com remarca la presidenta, una de les decisions que des de fa temps ja va prendre el patronat de la Fundació, va ser que no s’acomiadaria cap dels gairebé 200 usuaris que hi ha al Centre Especial de Treball.

L’agència, que du el nom d’Aspronis Viatges, és també un primer pas que apel·la a una nova pràctica de consum: la compra solidària. El director d’operacions de la Fundació, Jordi Masbernat, avança que es vol posar en funcionament un rentat de vehicles ecològic, així com un lloguer de bicicletes, entre d’altres. De fet, Aspronis ja té nous negocis en marxa, com Recuperacions El Vilar, una planta de triatge de paper i cartó a Palafolls que s’ha creat en societat amb el també CET Tirgi de Celrà, al Gironès.

Aspronis Viatges és fruit de la donació d’una agència ja existent, Top Travel, de l’empresari blanenc Alfred Catalán, que l’ha cedida en arribar a la jubilació per donar continuïtat a un negoci rendible i amb la voluntat de contribuir a la tasca que du a terme l’entitat social d’aconseguir més i millors oportunitats laborals i assistencials a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Catalán ha fet una crida a d’altres empresaris que, com en el seu cas, hagin de fer un relleu generacional perquè, abans de tancar el seu negoci, pensin en entitats de caire social com Aspronis.

aspronis viatges 1aspronis viatges 2aspronis viatges 3aspronis viatges 4aspronis viatges 5

Dijous al matí es va fer la presentació oficial als mitjans de comunicació de la nova agència de viatges, que està previst que s’inauguri formalment el divendres, 18 de gener. La presentació va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, que forma part de la fundació Aspronis com a patró.

L’alcalde, Josep Marigó, va elogiar la iniciativa empresa per l’entitat, recordant que, al llarg dels anys, ja ha demostrat la seva capacitat de trobar nous recursos per garantir la seva continuïtat. El grup Aspronis, que enguany compleix 45 anys d’història, treballa al servei de més de 300 usuaris i les seves famílies.

Com a grup d’entitats aplega 4 àmbits: per un costat l’Associació –amb més de 250 socis- i per l’altra la Fundació Privada Aspronis, amb 143 treballadors en plantilla, 185 persones adultes ateses en diferents serveis assistencials i més de 1.200 infants atesos al 2012 al Centre d’Atenció Precoç.

La tercera branca és la Fundació Privada El Vilar, que compta amb 117 treballadors amb discapacitat intel·lectual i amb 51 treballadors -entre monitors de suport, operaris i equip tècnic-, així com 51 usuaris del servei prelaboral i un servei d’inserció a l’empresa ordinària que ha aconseguit 45 insercions d’èxit des de 2008. Per últim, també cal comptar el Club Esportiu El Vilar, amb una cinquantena d’esportistes.Data de realització: 01/18/2013 | Data de la darrera actualització: 01/18/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300