Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Lliurament de premis 83è Concurs de Pessebres de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/28/2013 12:17:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Lliurament de premis 83è Concurs de Pessebres de Blanes

El jurat va destacar l’augment del nombre i la qualitat dels treballs presentats. Durant l’acte també es va retre homenatge a Josep Baltrons, vinculat durant molts anys a l’Agrupació Pessebrista.

Des de fa molts anys, si hi ha un acte que no falta mai a l’agenda de finals de gener a Blanes, és el què es va fer diumenge passat al matí: el lliurament de premis del concurs que organitza l’Agrupació Pessebrista. Com ja és tradicional el lloc on es va fer, el Centre Catòlic, es va omplir de gom a gom per assistir a un esdeveniment on tothom pot ser protagonista: tant si se l’ha premiat com si hi ha participat.

Abans de fer el lliurament de premis pels primers classificats, es van anar cridant per rebre el seu reconeixement als autors dels pessebres no finalistes, seguits després pels qui van quedar finalistes, així com pels guardonats a les primeres posicions de cada categoria.

Aquesta 83ena edició del concurs ha destacat enguany, segons l’organització, per l’augment de la qualitat dels treballs presentats. Així ho explicava ahir Pere Robert, de l’Agrupació Pessebrista de Blanes, que també va remarcar que, pel que fa als treballs presentats a la categoria infantil i juvenil, hi ha un bon planter que dóna esperances perquè aquesta tradició pugui perdurar encara durant molt de temps.

Justament per aquest motiu, per la qualitat dels treballs, el jurat del concurs ha tingut feina afegida per decidir la classificació final després de visitar els 72 pessebres que hi havia apuntats. Una altra raó que els ha fet més difícil la decisió és que ha augmentat el nombre d’inscripcions respecte l’anterior edició. D’altra banda, Pere Robert va incidir en el fet que a la categoria artística hi ha hagut poca participació, animant a tothom a què participi en properes edicions.

La classificació definitiva pel que fa a les tres primers premis de cada categoria del 83è Concurs de Pessebres de Blanes ha estat la següent: a la Categoria de Pessebres Populars d’Associacions i Entitats el primer classificat ha estat el Col·legi Cor de Maria, seguit en segon lloc per un empat entre l’Hospital-Asil Sant Jaume i el Col·legi Santa Maria i en tercera posició per l’Associació de Veïns de Raval. Per la seva banda, a la Categoria Artística d’Associacions i Entitats només hi ha hagut un primer premi, pel pessebre de l’Associació de Veïns de La Plantera.

A la Categoria Infantil i Juvenil el primer premi l’ha guanyat Joel Ristol, seguit en segon lloc per Aleix i Martí Gallostra Morón i a la tercera posició pels germans Gubern Ros.

Respecte la Categoria Artística, el primer classificat ha estat Esteve Rams, seguit per Unai Borràs i Anna Palenciano. Per últim, a la Categoria Popular el primer premi ha estat per a la Família Roger Creus seguits en segon lloc per la Família Polo Montal i a la tercera posició pels Germans Matas Can Bruno.

Homenatge a Josep Baltrons, en Pepitu

Un dels moments més emotius de l’acte va ser quan es va retre homenatge a Josep Baltrons i Albertí, conegut com en Pepitu pels companys de l’Agrupació, que van lliurar un record a la família. Constructor de diorames i pessebres artístics polits i de gran qualitat, Josep Baltrons va aconseguir molts primers i segons premis del concurs. Això si, sempre disputats amb en Domingo Valls.

Va deixar de participar-hi al entrar a formar part de l’organització a mitjans dels anys 80, participant també com a jurat, una tasca en la que les seves expertes opinions eren molt tingudes en compte. Va compartir amb l’Agrupació Pessebrista la tasca de jurat fins el concurs de l’any 2010, moment a partir del qual la seva edat i la seva salut no li van permetre poder continuar.

D’altra banda, des de principis dels anys 90 va agafar precisament el relleu de Domingo Valls en la tasca de fer-se càrrec del disseny i organització del pessebre monumental que s’instal·la cada any davant l’Ajuntament. Va realitzar aquesta activitat durant 17 anys, fins que en fa 3 va passar el rellu.


Parlaments Inicials de l’Acte

El lliurament de premis es va encetar amb un breu parlament del president de l’Agrupació Pessebrista, Jaume Sagrera, que va agrair a tots els participants la seva implicació que permet que el concurs pugui seguir caminant ja cap al primer centenari que aviat es complirà des de la seva primera convocatòria. Tot seguit, va prendre la paraula el rector de la parròquia Santa Maria, Enric Roura, que va destacar la funció catequètica que significa el fet que una família, una entitat o una associació de veïns munti un pessebre.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va agrair l’Agrupació Pessebrista l’esforç que esmerça any rere any per seguir mantenint viva l’emoció de fer pessebres, tant la gent gran com els més petits de la casa. Els parlaments inicials els va tancar Pere Robert, qui va fer una menció especial del pessebre vivent que van organitzar les associacions de veïns de Raval i Sa Carbonera, una representació que va implicar unes 200 persones i que va ser gaudit per uns 2.500 visitants.
Data de realització: 01/28/2013 | Data de la darrera actualització: 01/28/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300