Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt pel II Carnaval Costa Brava Sud aquest cap de setmana a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/06/2013 02:47:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_CarnavalTot a punt pel II Carnaval Costa Brava Sud aquest cap de setmana a Blanes

Dissabte hi haurà el II Concurs de Disfresses a la Feina, amb 16 participants, activitats per a la mainada i l’arribada, cercavila i pregó del Rei Carnestoltes. L’acte central serà la Rua de Carrosses i Comparses de diumenge, amb 24 components.

Blanes ja ho té tot a punt per viure amb la gresca i disbauxa habituals els actes que s’han preparat en motiu del II Carnaval de la Costa Brava, que se celebraran principalment durant el proper cap de setmana. Organitzats per l’Àrea de Cultura i Festes amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, el pressupost del Carnaval de Blanes d’aquest 2013 puja a 20.000 €, mentre que l’any passat va ser de 25.000 €.

Després que fa uns dies es van tancar les inscripcions per participar al Concurs i la Rua de Carrosses i Comparses que es farà diumenge –l’acte central per excel·lència d’aquest cicle festiu al municipi- està previst que participin 24 carrosses i comparses. La majoria provenen de Blanes, Lloret i Tossa, així com de diverses poblacions de Girona i el Maresme: Malgrat, Pineda, Tordera, Riells i Viabrea, Olot, Girona i Massanes. La rua començarà a les 5 de la tarda i farà un recorregut pel carrer Jaume I, plaça Solidaritat, rambla Joaquim Ruyra, plaça de Catalunya i passeig de la Marina.

Pel que fa al Concurs de Carrosses i Comparses, repartirà tres primers premis per a tres categories diferents: per a carrosses que siguin de Blanes, carrosses d’altres municipis i comparses en general. Els tres primers classificats per a les dues primeres categories tenen els mateixos imports: 1.200 € pel primer premi, 800 € pel segon i 400 € pel tercer. Per últim, a la categoria de comparses el primer premi és de 600 €, el segon de 400 € i el tercer 200 €.

Per la seva banda, la segona edició del Concurs de Disfresses a la Feina compta amb 16 establiments inscrits. El jurat està previst que faci la visita per destriar la classificació dels guardonats al llarg del dissabte. En aquest sentit, el primer premi rebrà 363 €, el segon 242 € i el tercer 121 €.

El programa del Carnaval comença divendres a la Biblioteca Comarcal amb una nova edició de l’activitat L’Hora del Conte, en què la companyia Borinot Groc presentarà l’espectacle De què s’ha disfressat el senyor disbarat.

L’endemà dissabte els actes s’encetaran a dos quarts de 5 de la tarda al passeig de Dintre amb l’espectacle d’animació infantil Visca la Gresca que oferirà el grup Marrameu. Tot seguit, a les 6, es farà el Taller Carnavalat per confeccionar complements de disfressa, a càrrec de la companyia La Fera Ferotge, i a la mateixa hora també hi haurà una xocolatada gratuïta a la plaça d’Espanya.

Els actes del dissabte culminaran a partir de dos quarts de 8 del vespre, amb l’Arribada del Rei Carnestoltes i la Cercavila que es farà sortint des de la plaça de Catalunya, passeig de Mar i carrer Ample fins arribar al passeig de Dintre, on es farà el Pregó del Rei amb la col·laboració de l’Esbart Joaquim Ruyra. Per últim, el II Carnaval de la Costa Brava Sud es tancarà a Blanes dimecres de la setmana vinent, amb divereses activitats en motiu de l’Enterrament de la Sardina.




Festa Infantil 1Festa Infantil 2Rua 2Rua 4Rua 5Rua 8Rua Rei 5









Data de realització: 02/06/2013 | Data de la darrera actualització: 02/07/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300