Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més d’1 milió de lectors durant 10 anys a la Biblioteca.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/18/2013 12:40:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més d’1 milió de lectors durant 10 anys a la Biblioteca.

S’ha celebrat l’acte institucional que ha significat el tret de sortida dels actes commemoratius, que inclouran un concurs de punts de llibre adreçat a totes les edats.

El passat dissabte 16 de febrer es va donar el tret de sortida al cicle commemoratiu del desè aniversari de la Biblioteca Comarcal de Blanes amb un acte institucional que s’ha allotjat a la sala Roberto Bolaño d’aquest equipament. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de Cultura i Festes, Lara Torras, així com de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, van encapçalar l’acte institucional per commemorar els 10 anys de la inauguració de la Biblioteca Comarcal. També van participar la cap del servei de biblioteques de la Generalitat, Carme Fenoll, la cap de servei de biblioteques de la Diputació de Girona, Carme Renedo; i la directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes, Gemma Ciuró, que va encetar el torn de parlaments.

En acabat l’acte de caire més oficial, la celebració va continuar de manera més distesa a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal, on l’animador infantil Jordi Tonietti va oferir al nombrós públic assistent l’espectacle titulat Celebrem el 10è aniversari.

Quan es va posar en marxa ara fa 10 anys, aquest equipament va prendre el relleu de la Biblioteca Municipal de Blanes J.G. Junceda que havia estat funcionant des de l’any 1971, allotjada a la Casa de la Cultura. La Biblioteca Comarcal es va inaugurar el 8 de febrer de l’any 2003 i la seva construcció va suposar un cost de més de 500 milions de les antigues pessetes, que es van finançar en un 75% per la Generalitat i la Diputació de Girona a través del Pla de Biblioteques. La resta va anar a càrrec de l’Ajuntament de Blanes.

Centenars de persones van assistir a la inauguració que va tenir lloc ara fa 10 anys, un acte que va significar tot un fet social. Això és perquè hi havia molta expectació per conèixer les interioritats d’un equipament que, per la singularitat que té el seu edifici, havia cridat l’atenció de vilatans i visitants durant la seva construcció i darrers retocs abans no es va posar en marxa.


Més d’1 milió de lectors durant 10 anys

Durant aquests 10 anys en què ja porta funcionant la Biblioteca Comarcal de Blanes, es calcula que hi hauran passat més d’un milió de lectors. Això és perquè actualment la mitjana de visitants anual és de 131.000 persones, amb una afluència diària que volta entre els 400 i els 500 usuaris.

A data d’avui hi ha més de 29.000 lectors que tenen el carnet de la biblioteca, de manera que al llarg de tots aquests anys s’han fet prop de mig milió de préstecs de qualsevol tipus de document i, en aquest sentit, actualment n’hi ha allotjats més de 57.000 (llibres, DVD, CD, etc).

Una altra xifra prou interessant són les visites que han rebut d’escolars del municipi, que sumen més d’11.500 nois i noies en 10 anys. Cada any se superen les 11.000 sessions de wifi i les 25.500 sessions d’internet.

Respecte una de les activitats que es fa regularment amb pares, mares i nadons, Nascuts per Llegir, hi ha hagut un total de 280 famílies que han participat, mentre que la seva plana web (http://www.bibgirona.cat/biblioteca/blanes) ja ha superat les 22.000 visites en els dos anys que fa que es va posar en marxa.

Per últim, val a dir que durant els darrers tres anys s’ha fet un treball de gestió de morosos per recuperar aquells documents que els usuaris van treure en el seu moment en préstec i no van tornar. Aquesta feina ha suposat que s’hagin pogut recuperar més de 1.000 documents valorats en més de 38.000 €.

Acte 10 anys Biblioteca 4 - v2 - copiaActe 10 anys Biblioteca 2 - v2 - copiaActe 10 anys Biblioteca 3 - v2arxiu inauguracio Biblioteca 2003 - 1arxiu inauguracio Biblioteca 2003 - 2arxiu inauguracio Biblioteca 2003 - 3biblioteca sala lectura i consulta - v2exposicio i tauler llibres - v2festa infantil 10 aniversari - v2Actes del 10è aniversari

Per celebrar els 10 anys de la Biblioteca, s’han organitzat diverses activitats, algunes de les quals ja estan en marxa. Una d’elles és una exposició fotogràfica i documental sobre aquests anys de trajectòria que es podrà visitar al vestíbul d’entrada d’aquest equipament fins el 2 de març.

L’exposició comparteix espai al vestíbul amb una taula temàtica de llibres amb un leitmotiv prou atractiu: 10 anys sense sortir de la biblioteca. Es tracta de diversos llibres que estan dipositats en aquest equipament des que es va inaugurar però que mai no han estat agafats en préstec per cap usuari. El què es proposa -sota el lema Els hi dones una oportunitat?- és que finalment algú decideixi endur-se’ls per llegir-los. La majoria d’aquests llibres són tècnics o no van tenir en el seu moment massa transcendència.

Una altra activitat, ha estat la redacció de l’article que s’ha inclòs a la Vikipèdia i que ja és consultable des que es va avalar la seva introducció: http://ca.wikipedia.org/wiki/Biblioteca_Comarcal_de_Blanes . A l’article es parla dels antecedents històrics d’aquest equipament a Blanes, sobre la singularitat arquitectònica de l’edifici i de les activitats que s’hi allotgen i organitzen regularment.

Per últim, també s’ha posat en marxa un Concurs de Punts de Llibre que s’ha convocat amb l’objectiu que, un cop s’hagi destriat el guanyador, s’utilitzi per apuntar-hi les dates de retorn de préstec. El tema és sobre el 10è aniversari de la Biblioteca Comarcal i pot participar-hi gent de totes les edats.

El concurs està estructurat en tres categories: Infantil (fins a 14 anys), Joves (de 15 a 20 anys) i Adults (a partir de 21 anys). Per a totes tres categories el premi serà un lot de llibres, els originals es podran presentar fins el 30 de març i el veredicte i lliurament de premis es farà el dia de Sant Jordi, el 23 d’abril. Els criteris de valoració per triar els guanyadors seran l’originalitat, la qualitat de la proposta en relació amb les categories i l’adequació al tema. Entre els punts guanyadors es seleccionarà el que anunciarà el 10è aniversari de la biblioteca.
Data de realització: 02/18/2013 | Data de la darrera actualització: 02/18/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300