Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 500 escolars estan visitant l’Ajuntament per conèixer-lo millor


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/22/2013 01:36:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellMés de 500 escolars estan visitant l’Ajuntament per conèixer-lo millor

Les visites les faran durant aquests mesos de febrer i març alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i d’ESO i formen part de la Guia de Recursos Educatius que es posa a l’abast de tots els escolars del municipi

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes ha tornat a posar en marxa aquest curs 2012-2013 les visites guiades a l’edifici consistorial perquè els escolars del municipi coneguin millor tan física com orgànicament el seu funcionament. Les visites s’han tornat a incorporar aquest curs 2012-2013 a la Guia de Recursos Educatius de Blanes després que l’any 2007 es van haver de deixar de fer arran que es van detectar uns desperfectes estructurals a la sala de plens que van obligar a tancar-la al públic fins que no es va fer la reparació i remodelació definitiva de l’espai l’any 2011.

L’objectiu d’aquesta activitat és que els alumnes coneguin de més a prop tant l’edifici de l’Ajuntament com el seu funcionament administratiu i orgànic per ampliar la seva consciència social com a ciutadans i ciutadanes, així com perquè coneguin millor aquesta peça fonamental de l’engranatge del municipi. Perquè els alumnes en puguin treure un major rendiment, les tècniques del Departament d’Educació han preparat una guia didàctica que complementa la seva visita de manera que, un cop ja l’han fet, poden posar a la pràctica el què han après emplenant diversos exercicis amb l’ajuda dels seus professors als seus respectius centres escolars.

Les visites a l’Ajuntament són un recurs educatiu que es proposa als alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i d’ESO. Cada centre escolar pot triar entre les activitats que se’ls ofereix a la guia i, en aquest sentit, aquest curs 2012-2013 han escollit fer una visita a les dependències de l’Ajuntament grups d’alumnes de pràcticament totes les escoles públiques, així com el Col·legi Cor de Maria.

A la seva arribada a l’edifici consistorial els alumnes són rebuts per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. Abans de pujar al primer pis, els acompanya perquè coneguin les dependències de l’Atenció Municipal Integral al Ciutadà, l’oficina de l’AMIC, i els explica quina és la seva funció així com els serveis que ofereix. Posteriorment, acompanya els escolars fins al despatx d’alcaldia i a la sala de plens, on finalitza el recorregut.

Durant la visita, l’alcalde explica als escolars l’organització de l’Ajuntament així com dels seus Departaments i els Serveis que ofereixen i, finalment, com funcionen els plens municipals i el sistema per escollir els regidors i regidores que el formen. Al final de la trobada els escolars disposen de prou temps per fer preguntes al batlle, ja sigui sobre qüestions que els poden haver sorgit durant la visita, o bé dels temes que han treballat amb anterioritat a les respectives aules.

Altres recursos de la Guia que es posen a l’abast dels centres educatius de Blanes són les classes d’educació viària que organitza la Policia Local pels escolars de 5è de primària i les jornades de reflexió per a la mobilitat segura pels estudiants de 3r d’ESO a Batxillerat, o bé sessions pràctiques sobre diversos temes, com per exemple el compostatge o l’energia fotovoltaica.

També es poden fer visites a llocs com ara l’Arxiu Municipal, la prefectura de la Policia Local, el Jardí Botànic Marimurtra, la Depuradora d’Aigües Residuals, la Ràdio Municipal, l’oficina de Correus i Telègrafs o bé el Port i la Llotja dels pescadors, entre d’altres indrets.

Fotos: visita dels alumnes de 3r de primària de l’Escola Napoleó Soliva






Data de realització: 02/22/2013 | Data de la darrera actualització: 02/22/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300