Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cicle de Vídeo-Fòrum en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/01/2013 08:38:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cicle de Vídeo-Fòrum en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores.

Enguany s’han programat tres pel·lícules que es projectaran a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes i el tema de debat de fons seran els drets laborals de les dones.

Blanes viurà durant els propers dies un cicle de Vídeo-Fòrum en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores, que se celebra el 8 de març. Organitzat per la Plataforma de Dones de Blanes i el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) amb la col·laboració de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Dones Emprenedores, el cicle inclourà la projecció de tres pel·lícules.

Totes tres sessions es faran al llarg de tres dimecres consecutius a la sala de plens de l’Ajuntament a dos quarts de nou de la nit (20’30 h.) i el tema de debat que es proposarà com a fil conductor seran els drets laborals de les dones.


Dimecres 8 de març, Pago Justo

La primera sessió prevista pel 6 de març s’encetarà amb la lectura del manifest del 8 de març i la presentació del primer dels tres llargmetratges programats: Pago Justo, una producció de l’any 2010 del Regne Unit dirigida per Nigel Cole.

Pago Justo ens situa a la Gran Bretanya de l’any 1968, a una fàbrica de cotxes de l’empresa Ford on el personatge de Rita O’Grady (interpretada per l’actriu Sally Hawkins) és una de les 187 dones que formen part d’una plantilla amb 55.000 homes. La Rita s’unirà a les seves companyes de treball per lluitar per un sou equitatiu respecte el què tenen els seus companys, una postura que, a banda de desafiar l’status quo empresarial, també fa trontollar les relacions familiars de les protagonistes.

Completen el repartiment Bob Hoskins, que interpreta el paper del delegat sindical que recolza les aspiracions de les treballadores, i Miranda Richardson, que dóna vida a la Secretària de Treball del govern britànic.

http://www.youtube.com/watch?v=DZ509hHkHO8

Dimecres 13 de març, Erin Brokovich

D’un caire radicalment diferent és la pel·lícula que s’ha triat per a la segona sessió del Vídeo-Fòrum; Erin Brokovich. Dirigida l’any 2000 per Steven Soderbergh, es tracta d’una producció nord-americana protagonitzada per Julia Roberts, que dona vida al personatge que dóna nom al film i que, a més –com a nota anecdòtica- va guanyar un Oscar com actriu principal per aquesta interpretació.

Erin Brokovich és una dona que no té diners, ni treball ni massa estudis, però que necessita tirar endavant ella sola una família, per la qual cosa li demana al seu advocat (interpretat per Albert Finney) que la contracti al seu buffet. Allí hi trobarà uns registres mèdics arxivats que la conduiran a estructurar una demanda col·lectiva en base a que descobreix que hi ha diversos nens i adults afectats amb malalties cròniques per culpa d’uns vessaments tòxics efectuats per una gran empresa.

Val a dir que al repartiment també hi trobem Marg Helgenberger –coneguda perquè durant moltes temporades ha protagonitzat la sèrie de televisió C.S.I. Las Vegas-, Peter Coyote i Aaron Eckhart, entre d’altres.

http://www.youtube.com/watch?v=l0ftkL6qhT8


Dimecres 20 de març, En un mundo libre

El tercer film que tancarà el cicle és En un mundo libre, del director Ken Loach l’any 2007. La protagonista és el personatge d’Angie, una dona que a l’igual que el personatge d’Erin Brokovik tampoc no té massa estudis, però que està plena d’energia, enginy i ambició. Amb l’ajuda de la Rose, la seva companya de pis, totes dues decideixen obrir una agència de treball temporal per a treballadors immigrants.

Ambientada de nou a la Gran Bretanya, tot i que en aquest cas en una època actual, el film de Ken Loach tracta sobre la flexibilitat laboral, la globalització, els torns de treball, els salaris baixos i el consumisme en un món en què la mà d’obra és molt barata i les lleis gairebé mai no s’apliquen.

http://www.youtube.com/watch?v=lHlW0Do6s9YCARTELL 8 DE MARÇ 2013 - BLANC.pdfCARTELL 8 DE MARÇ 2013 - BLANC.pdf

Data de realització: 03/01/2013 | Data de la darrera actualització: 03/08/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300