Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La llevantada no provoca cap conseqüència greu a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/01/2013 01:46:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La llevantada no provoca cap conseqüència greu a Blanes.

Efectius de Protecció Civil i Policia Local, així com els departaments d’Enginyeria i Medi Ambient de l’Ajuntament han estat especialment alerta les darreres hores en previsió que s’hagués d’actuar.

El temporal de llevant que va començar a afectar Catalunya aquest passat dijous 28 de febrer no ha causat cap conseqüència greu a la costa de Blanes i, de fet, els avisos meteorològics d’aquest matí de divendres ja avançaven que, previsiblement, el temporal de mar començarà a amainar a partir de les 14 h.

Llevantada 01 2Llevantada 01Llevantada 28 febrer 1Llevantada 28 febrer 2Llevantada 28 febrer 3Llevantada 28 febrer 4Llevantada 28 febrer 5


Des d’aquest passat dijous efectius de Protecció Civil i Policia Local, així com els departaments d’Enginyeria i Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes estan especialment amatents a les possibles conseqüències que pugui tenir al municipi l’anunciada llevantada, que aquesta vegada també ha vingut acompanyada de vent i pluja.

El matí d’avui divendres, després de fer una inspecció visual a tota la franja marítima de Blanes, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, ha confirmat que les úniques conseqüències que ha tingut el temporal de mar ha estat que en alguns punts del passeig s’ha dipositat una mica de sorra arrossegada de la platja per la força del mar: “Ens hem trobat algun punt del passeig on ha pujat la sorra, però no afecta fins a l’extrem que hàgim hagut de tallar la circulació, ni de vianants ni de vehicles. De moment la situació està molt tranquil·la i, per sort, les previsions són que a partir de les 2 del migdia el temps vagi millorant”.

Segons el cap de Protecció Civil, a banda que el temporal de mar que ha afectat el litoral blanenc les darreres hores no ha estat tan virulent com inicialment havien anunciat les previsions, també hi ha d’altres factors a tenir en compte: “La façana marítima de Blanes ha canviat molt darrerament, i això provoca que ja no tinguem el mateix nivell de risc que fa dos anys enrere. Per exemple, a la zona portuària, que ens preocupava molt en situacions de temporal marítima, amb el nou port fa que estigui molt més protegida”.

Un altre indret on Josep Lluís Pouy destaca que aquests darrers anys també està patint menys conseqüències greus dels temporals és el passeig de S’Abanell: “El risc ha davallat força en comparació amb temps enrere. Les esculleres que s’han fet han aconseguit l’efecte que la zona estigui més protegida”.

Aquest passat dijous, en compliment del protocol que s’activa sempre que hi ha un avís destacat de temporal de llevant, es van netejar les sortides de les principals rieres de Blanes per evitar que poguessin quedar bloquejades a causa de l’acumulació d’aigua i sorra. Aquesta actuació ja està contemplada al contracte de manteniment anual que té signat l’Ajuntament de Blanes amb l’empresa privada Manresa i Fills.
Data de realització: 03/01/2013 | Data de la darrera actualització: 03/01/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300