Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple aprova una moció que rebutja la nova ubicació del tanatori


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/01/2013 04:55:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_BlauEl ple aprova una moció que rebutja la nova ubicació del tanatori

CiU, EUiA-ICV i PPC van recolzar-la i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, es va abstenir. La nova ubicació situava l’equipament al costat de la carretera de Blanes a Lloret, al costat de l’Hospital Comarcal

Un dels temes més destacats que es va tractar a la sessió plenària del mes de febrer de l’Ajuntament de Blanes que es va celebrar ahir a la nit va ser la moció presentada conjuntament per EUiA-ICV i PPC en contra de la proposta del govern d’instal·lar un tanatori-crematori a la carretera de Blanes a Lloret, al costat de l’Hospital Comarcal.

El portaveus dels dos partits, Joan Salmeron i Salvador Tordera, van defensar que l’equipament s’instal·li als terrenys que preveu el POUM, a una zona boscosa del barri de Valldolig, al límit territorial amb Lloret de mar. Salvador Tordera va lamentar la manca d’informació i consens que hi havia hagut en aquesta qüestió, mentre que Joan Salmeron va titllar l’alcalde d’irresponsable.

Per la seva banda Xavier Lozano, regidor de CiU –que va recolzar la moció-, va defensar igualment que el millor emplaçament és el que inicialment estava previst, i va acabar la seva intervenció animant a tots els grups a trobar un consens. En aquest mateix sentit també es va pronunciar la regidora no adscrita a cap grup polític, Lourdes Fàbrega, després de lamentar la manca de transparència de l’equip de govern per un costat, i l’oportunisme i manipulació de la ciutadania d’altres partits.

L’alcalde, que va acabar la seva intervenció proposant que la moció es deixés sobre la taula per treballar el tema entre tots, va recordar que els terrenys que proposava el govern no costaran diners als ciutadà i estan més ben comunicats que la ubicació del POUM. D’altra banda, també va criticar les pancartes de la campanya que s’ha fet en contra.

La moció es va aprovar amb els vots a favor de CiU, EUiA-ICV i PPC, els vots en contra del PSC al govern i l’abstenció de la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega.


Altres temes tractats al ple municipal

La resta de punts a l’ordre del dia van ser els següents: el nomenament de representants de la corporació en diferents òrgans col·legiats es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics, a l’igual que la ratificació del decret d’alcaldia per a l’adhesió de l’Ajuntament de Blanes al Pacte d’Alcaldes.Per contra, la licitació per a l’explotació dels quioscos de gelat a les platges es va aprovar amb els vots en contra d’EUiA-ICV.

A la part de control, on es van debatre cinc mocions –inclosa la del tanatori-crematori-, la primera presentada per la coalició d’esquerres per modificar l’ordenança reguladora d’instal·lacions publicitàries perquè no promogui la violència, el racisme, el sexisme, la intolerància religiosa o política i tot allò que afecti la dignitat humana, es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups.

La proposta d’acord presentada també per EUiA-ICV en motiu del Dia Internacional de la dona i per posar mesures de contenció a les retallades en matèria d’igualtat es va aprovar amb l’abstenció del PPC, idèntic posicionament de vots que va tenir l’altra moció de la coalició d’esquerres per lluitar contra la corrupció.

Per últim, la proposta d’acord presentada pel PSC reclamant el manteniment del contracte programa de Serveis Socials, també va comptar amb els mateixos vots a favor de tots els grups polítics a excepció del PPC, que es va abstenir.Data de realització: 03/01/2013 | Data de la darrera actualització: 03/06/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300