Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ple absolut al Teatre de Blanes amb la Casa de Andalucía.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/04/2013 12:29:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ple absolut al Teatre de Blanes amb la Casa de Andalucía.

L’entitat va celebrar dissabte el Dia d’Andalusia amb un complet espectacle durant el qual es va homenatjar Manuel Caballero, el ciutadà d’origen jaenès que porta més anys empadronat a Blanes.

El Teatre de Blanes va registrar dissabte passat un ple absolut, amb totes les entrades venudes, per poder assistir a l’espectacle que organitzava La Casa de Andalucía. En aquesta ocasió, com ja ha esdevingut tradicional des de fa uns quants anys, es tractava de celebrar el Dia d’Andalusia, que s’escau el 28 de febrer.

La celebració es va encetar, tal i com també és habitual, amb la interpretació dels himnes que agermanen les dues terres: primer el d’Andalusia, que van cantar en viu i en directe els membres del cor de l’entitat, i després el de Catalunya, el Cant dels Segadors. Va ser després d’aquesta introducció quan va començar l’espectacle, que va comptar amb dues parts.

DiaAndalucia-2DiaAndalucia-3DiaAndalucia-4DiaAndalucia-5DiaAndalucia-6

A la primera part el primer ingredient va ser l’actuació del cor de la Casa de Andalucía -que du per nom Bahía de Blanes-, que va interpretar dues cançons, totes dues molt ben rebudes pel públic assistent. La primera va ser Él sueña que el tiempo, una nostàlgica peça que tracta sobre un immigrant que sent l’enyorança de la terra que va deixar i que somnia amb tornar a veure, i la segona la que duia per títol En aquel mismo rincón.

Després d’aquesta actuació, el mestre de cerimònies de l’espectacle, Antonio Martín, va donar pas a un dels moments més emotius de la vetllada. Cada any la Casa de Andalucía dedica la celebració del Dia d’Andalusia a una província, i aquest any va ser el torn de Jaén. Per aquest motiu, dies abans de la celebració, l’entitat es va posar en contacte amb la família de Manuel Caballero Sarabia, de 86 anys, el ciutadà d’origen jaenés que porta més anys empadronat a Blanes.

Manuel Caballero, que va empadronar-se a Blanes l’any 1952 -tot i que, tal i com va explicar, havia arribat al municipi dos anys abans-, va pujar dalt de l’escenari acompanyat de la seva família. Primer va ser homenatjat per l’Ajuntament de Blanes representat pel seu alcalde, Josep Marigó, qui li va lliurar un quadre amb reproduccions de la Font Gòtica. Després va ser el torn de la Casa de Andalucía encapçalada pel seu president, Juan Antonio Ortiz, que va lliurar a l’homenatjat un pergamí que certifica que se l’ha designat soci d’honor de l’entitat, així com una placa en record d’aquesta distinció.

La primera part de la celebració es va tancar amb l’actuació del grup gironí Las niñas de la Chamela, que va interpretar diverses peces de ball flamenc: alegrías, bulerías i sevillanas. Després d’un breu recés de 10 minuts, la segona part de l’espectacle la va omplir exclusivament el què va ser l’ingredient estel·lar de la vetllada, l’actuació que va oferir la jove cantant gaditana María Carrasco.

Considerada actualment com una de les primeres figures del cante famenc, Maria Carrasco va oferir, entre d’altres, alguns dels temes del seu darrer treball publicat l’any 2012, Pequeño Deseo.Data de realització: 03/04/2013 | Data de la darrera actualització: 03/08/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300