Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit d’assistència a la presentació de L’últim abat.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/06/2013 01:00:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Espai_bulthaupÈxit d’assistència a la presentació de L’últim abat.

Martí Gironell va parlar del seu darrer llibre publicat en un acte que va presentar el també periodista de TV3 Marc Pérez i que es va acollir a l’espai Bulthaup de Blanes.

El popular escriptor gironí, Martí Gironell, conegut també per ser l’home del trànsit de TV3, va ser dissabte passat a Blanes per parlar del seu darrer llibre, L’últim abat. Ho va fer comptant amb la presentació que va fer el també periodista, amic i company a TV3, Marc Pérez, que va voler fer una aconseguida performance per introduir al públic assistent en els trets essencials de l’obra literària.

L’últim abat ens submergeix en la investigació d’un seguit de morts violentes a les quals s’ha d’enfrontar el protagonista, el darrer abat de Sant Benet de Bages, Pere Frigola. L’abat se les haurà de veure amb una conxorxa orquestrada pel rei de Castella que amenaça de posar en perill els monestirs catalans, els quals s’uneixen per resistir l’embat imperialista.

Segons l’autor, aquest seu darrer llibre ha estat molt ben rebut pels lectors, que li han fet tot tipus de comentaris elogiant des de la maduresa que han trobat en aquest nou treball fins a la coincidència que la trama enllaci de forma tan directa amb l’actualitat del moment.

Val a dir que aquesta no ha estat la primera vegada que Martí Gironell ha presentat un llibre a Blanes. De fet, ha estat la quarta, després que amb anterioritat ja ho havia fet amb La venjança del bandoler, La cuina d’El pont dels jueus i L’arqueòleg.

Això si, aquesta sí que ha estat la primera vegada que l’escriptor gironí protagonitzava la presentació d’un seu llibre en un indret com l’espai Bulthaup de Blanes.

La presentació la va encetar precisament el seu director gerent, Leopold Bautista, qui va recordar que l’acte s’emmarcava dins les activitats culturals que s’organitzen en aquest indret. Activitats com ara l’Aula Gastronòmica que es dedica a classes magistrals de cuina de la mà del xef Jordi Dalmau -i que s’alternen amb Girona cada dijous-, o bé aules formatives adreçades a interioristes i arquitectes, entre d’altres.

El torn de parlaments inicial va continuar després amb la intervenció de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui va felicitar i encoratjar la iniciativa que s’estava duent a terme en aquest establiment del municipi.

La presentació de L’últim abat es va tancar, tal i com marquen els cànons: amb l’escriptor signant exemplars del seu llibre a lectors que, ó bé ja el segueixen incondicionalment des de fa temps, o bé van descobrir una raó per començar a fer-ho dissabte.


abat 1abat 2abat 5abat 8abat 11abat 13
Data de realització: 03/06/2013 | Data de la darrera actualització: 03/06/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300