Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Guillem Pujol torna a fer història.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/06/2013 09:41:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ClubNatacioLloretGuillem Pujol torna a fer història.

El jove nedador blanenc s’ha proclamat de nou campió estatal després de guanyar en la prova dels 400 metres lliures que el classifica per anar al campionat europeu.

El nedador blanenc, que forma part de l’equip del Club Natació Lloret, va guanyar l’or al Campionat d’Espanya infantil disputat a les Illes Balears en la prova dels 400 metres lliures i, gràcies al registre de 3:58:97, va aconseguir la mínima per accedir al Campionat Europeu que es disputarà a Utrech (Holanda) del 14 al 19 de juliol. Guillem Pujol també va guanyar la plata en els 200 metres i el bronze en els 1.500 lliure.

Els campionats que es van disputar a Palma de Mallorca del dijous 28 de febrer fins el diumenge 3 de març eren l’únic lloc on la Federació Espanyola permetia fer les mínimes per al campionat d’Europa Junior-Infantil (FOJE) que se celebrarà a Holanda. Un cop a Palma, la federació va decidir que aquestes mínimes només servirien si es feien a les classificatòries que es disputarien dijous al matí i igualment si es baixaven a les finals convocades a la tarda.

El nedador blanenc va participar a la seva primera prova dels 1.500 metres lliures dijous a la tarda i, tot i que va portar bona part del pes de prova, finalment es va haver de conformar amb el bronze, tot i que havent aconseguit la mínima europea i el record gironí. L’endemà divendres Guillem Pujol -que havia disputat recentment el Campionat d’Espanya de fons en els 3.000 metres que li va suposar fer record estatal i marca per a l’Europeu i, per tant, havia hagut de trencar els entrenaments habituals- va decidir jugar-s’ho tot a una carta, va renunciar a les proves d’aquella jornada per poder descansar i es va preparar per a l’endemà.

A les classificatòries de dissabte al matí va marcar 4:01:32, mínima europea, cosa que li va permetre sortir amb el millor temps a la tarda amb el handicap afegit de tenir com a rivals dos nedadors de Sabadell que partien com a favorits. Malgrat aquesta pressió, Guillem Pujol va sortir disposat a aconseguir l’or, un objectiu que va aconseguir amb la ja esmentada marca de 3:58:97, una de les millors del campionat i que li suposen l’accés directe als Campionats d’Europa FOJE que es disputaran a Holanda.

La participació de l’esportista blanenc al campionat es va completar amb la darrera jornada del diumenge, quan va penjar-se la medalla de plata com a sotscampió d’Espanya als 200 metres lliures amb la marca de 1:54.15, que és també mínima per Europa. El jove nedador, de 16 anys d’edat, segueix entrenant actualment al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. A banda de preparar-se pel Campionat Europeu que es disputarà a Utrech, el mateix mes de juliol també li espera la cita del Campionat Europeu d’aigües obertes que es disputarà a Turquia.
Data de realització: 03/06/2013 | Data de la darrera actualització: 03/07/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300