Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Commemoració del Dia Internacional de les Dones.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/08/2013 01:57:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Durant aquest mes es fa un cicle de vídeo-fòrum que té com a fil conductor els drets laborals de les dones. La primera sessió es va encetar amb la lectura d’un manifest en motiu del Dia Internacional que s’escau el 8 de març.

La Plataforma de Dones i el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) de l’Ajuntament de Blanes, amb la col·laboració de l’Associació de Dones Emprenedores, han organitzat en motiu del Dia Internacional de les Dones que se celebra aquest divendres, 8 de març, un cicle de vídeo-fòrum.

La primera sessió, que va tenir lloc dimecres passat a la nit, es va encetar amb la lectura del manifest elaborat per commemorar aquesta diada que incideix especialment en els drets laborals de les dones i que reclama tant a les institucions públiques com a les privades un gest de complicitat perquè la qualitat de vida humana no es malmeti.

Al manifest també es denuncia que, amb l’excusa de la crisi econòmica, la situació laboral de les dones està empitjorant, ja que s’estan aplicant mesures que es considera que malmeten els seus drets, agreujant i deteriorant els col·lectius més vulnerables: dones joves, dones grans, immigrades, etc. Sobre aquesta darrera qüestió, també es recorda que s’ha de comptar necessàriament amb la complicitat de tothom, sobretot de les dones més joves que, amb el seu compromís, han de contribuir a què no es perdin els drets laborals aconseguits després de tants anys de lluita.

Per últim, el manifest conclou textualment: “Moure la inèrcia de rutines i costums ancestrals pot semblar-nos utòpic, però per poder virar cap al canvi ideal és del tot imprescindible creure-hi i enfrontar-s’hi. Que aquest viratge sigui possible, que sumem totes i tots en la construcció d’un país més lliure i just”.


9a edició del Vídeo-Fòrum

Pel que fa al cicle de vídeo-fòrum que s’ha organitzat per commemorar el Dia Internacional de les Dones, inclourà la projecció de tres pel·lícules, que tenen com a fil conductor el mateix tema que es destacava al manifest: els drets laborals de les dones. Enguany és la novena edició del cicle que consisteix en la projecció de vídeos al·lusius a la temàtica que es tria cada any i el posterior debat que s’obre amb la participació de tots els assistents.

La primera sessió que va encetar el cicle del vídeo-forum dimecres passat va oferir la pel·lícula Pago Justo, dirigida per Nigel Cole l’any 2010. Dimecres vinent, 13 de març, serà el torn del film Erin Brockovich, dirigida l’any 2000 per Steven Soderbergh i, finalment, el cicle el tancarà amb el llargmetratge de l’any 2007 En un mundo libre, de Ken Loach.

Totes les sessions es fan a partir de dos quarts de 9 de la nit (les 20’30 h), a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, amb entrada gratuïta.Data de realització: 03/08/2013 | Data de la darrera actualització: 03/08/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300