Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tres operaris de Nora rescaten un home de l’aigua


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/08/2013 09:07:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Protec+PoliciaTres operaris de Nora rescaten un home de l’aigua

Els treballadors de l’empresa de neteja han rescatat avui al migdia un veí de Blanes de 69 anys que estava surant a l’aigua, prop de la platja de Sa Palomera. Efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes i 2 ambulàncies del SEM han intervingut en l’emergència

Els fets han tingut lloc avui divendres, 8 de març, pels volts de quarts d’una del migdia, a la platja de la Sa Palomera de Blanes. Tres treballadors de l’empresa Nora, que s’encarrega del servei municipal de neteja i recollida d’escombraries, estaven al passadís d’accés al conjunt rocós efectuant els treballs de rehabilitació dels efectes del temporal de llevant que ha afectat el municipi aquests darrers dies.

Mentre feien la seva feina, els tres operaris han vist com un home es disposava a anar a nedar a la zona on estaven, i s’ha llençat a l’aigua, com sembla ser que sol fer cada dia. Al cap d’una estona, però, els tres homes se n’han adonat que el nedador estava surant a uns 10 o 12 metres de distància de la platja.

rescat ofegat 1rescat ofegat 3rescat ofegat 4rescat ofegat 5rescat ofegat 6rescatadors ofegat Blanes 1 v2rescatadors ofegat Blanes 2 v2


Al no respondre als crits que li han fet per comprovar si li passava alguna cosa, sense treure’s la roba ni pensar-s’ho dues vegades, s’han llençat a l’aigua dos dels treballadors (Juan Antonio Fernández Fernández, veí de Blanes, i Manuel Fernández Torralbo, veí de Lloret), que l’han tret de l’aigua i l’han portat fins a la platja. Allí, ajudats pel seu tercer company (Alberto Fortes, veí de Tordera), l’han atès i han situat l’home en posició lateral perquè pogués començar a expulsar l’aigua que s’havia empassat.

Paral·lelament, s’ha activat el protocol d’emergències, de manera que s’han personat al lloc dels fets efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, així com dues ambulàncies del SEM: una de convencional i una segona de medicalitzada, amb un metge i una infermera. L’equip sanitari -que també ha estat recolzat pel cap provincial del SEM i el cap d’urgències de l’Hospital Comarcal de Blanes, que es trobaven circumstancialment a prop dels lloc dels fets-, han remuntat i estabilitzat l’home, que presentava símptomes d’ofegament i havia ingerit una gran quantitat d’aigua.

Després que els efectius sanitaris han estabilitzat les constants vitals de la víctima, a un quart de tres del migdia l’han traslladat en ambulància a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Per tant, a partir d’ara caldrà veure com evoluciona durant les properes hores.

Segons han explicat inicialment diversos veïns i testimonis als efectius d’emergències, l’home a qui han rescatat és Joaquim M.V., de 69 anys i veí del barri de S’Auguer, que té per costum anar a nedar cada dia a la platja de Sa Palomera. Aquesta circumstància ha estat confirmada per la dona de la víctima, que s’ha acostat al lloc dels fets quan l’equip sanitari encara estava atenent el seu home dalt de l’ambulància.

La dona s’ha presentat a l’accés a la platja de Sa Palomera –que estava acotada i controlada per facilitar les tasques a l’equip sanitari- alertada i preocupada perquè, tal i com ha explicat als efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, el seu home no havia tornat a casa com tenia per costum després que havia sortit per anar a nedar.


Data de realització: 03/08/2013 | Data de la darrera actualització: 03/15/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300