Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Rotaract distribueix a Blanes 700 kg d’aliments.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/08/2013 01:36:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Rotaract distribueix a Blanes 700 kg d’aliments.

La recollida d’aliments es va fer dissabte passat al centre del municipi i s’ha distribuït a través de l’entitat social de Blanes “El bon samarità”.

Dissabte passat Rotaract Club Es Portell va tenir instal·lada una parada durant tota la jornada davant d’un conegut establiment comercial del centre de Blanes amb l’objectiu de recollir el màxim nombre de material amb destí al banc d’aliments. Ho van fer gràcies a les donacions dels ciutadans a qui prèviament havien explicat l’objectiu d’aquesta campanya, que es va fer aquell mateix dia arreu de Catalunya, formant part d’una acció nacional.

Tot el què es va recollir a Blanes va ser distribuït posteriorment des del banc d’aliments a través de l’entitat social “El bon samarità”. El Rotaract Club Es Portell es va fundar a Blanes l’abril de l’any passat, tot i que els seus membres ja havien començat a col·laborar amb anterioritat amb el Rotary Club Blanes Costa Brava, el gener del 2011 amb l’objectiu comú de treballar en tasques socials.

Rotaract no es restringeix únicament a Blanes, ja que aplega una zona que va des de Vilassar fins a Girona. La seva portaveu, Raquel Tuñena, explica que justament va ser per aquest motiu que van decidir posar-se com a nom “Es Portell”; és la roca més petita del conjunt de Sa Palomera però, a l’hora, també és la que rep el primer embat de les onades i dóna la benvinguda al sud, fent de pont amb el nord.

rotaract 1rotaract 2rotaract 3rotaract 4rotaract 5rotaract 6

Rotaract Club Es Portell aplega actualment 12 joves i aspira a fer-se cada vegada més gran. Per això anima a tothom qui comparteixi amb ells les mateixes inquietuds de fer accions socials que s’hi afegeixi per seguir treballant colze a colze. Altres iniciatives en què aquests joves també han participat ha estat per exemple la tómbola solidària que s’organitza des de fa uns anys per recollir fons per la marató de TV3 o bé en la marató de donació de sang que es va fer a Blanes el desembre del 2012.

Un altre projecte en què treballen actualment és la distribució que de 90 llits plegables que els ha cedit recentment un càmping de Calella, i que aniran destinats en part al projecte que té l’entitat a Guinea-Bisau. La resta del material s’acabarà de repartir a través de Creu Roja Girona i l’APAP, l’Associació per a la Prevenció i Ajuda a la Població.

Després de tota una jornada recollint aliments, classificant-los un per un, apuntar-los en un llistat per no perdre el compte del què s’anava recaptant, i anar-ho emmagatzemant tot en capses identificades, va venir potser el millor moment del dia, a quarts de 9 de la nit. Va ser llavors quan els membres del Bon Samarità van acostar-se per recollir el preuat material.

En total, els joves van aconseguir recollir uns 400 quilos, una quantitat prou superior a la que van fer en aquesta mateixa campanya l’any passat. Amb tot, val a dir que finalment la quantitat que s’ha lliurat al Bon Samarità han estat 700 quilos en total, ja que la iniciativa consistia en què, depenent de la xifra recollida, el Rotary Club Blanes Costa Brava aportava una mica més de la meitat.
Data de realització: 03/08/2013 | Data de la darrera actualització: 03/08/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300