Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Morralla, Espai Creatiu celebra el 2on aniversari amb un concert i un Harlem Shake


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/16/2013 01:00:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Morralla1Morralla, Espai Creatiu celebra el 2on aniversari amb un concert i un Harlem Shake

El nou local del Morralla es va inaugurar el març de 2011 i des de llavors ha anat creixent en activitats i serveis. La celebració va incloure l’actuació de “Frik Brothers” i el rodatge d’un “Harlem Shake”, un nou fenomen d’internet

La sala de concerts del Casal Jove de Blanes Morralla, Espai Creatiu es va omplir divendres passat de públic per assistir a la celebració de la festa del segon aniversari d’ençà que es va posar en marxa aquest nou local al municipi. La festa, que va començar a quarts d’11 des la nit i es va allargar fins a les 3 de la matinada, va incloure com un dels principals plats forts l’actuació d’Els Fabulosos Frick Brothers, un grup festiu que fa versions per a tots els públics. Ho aconsegueix amb el seu xou No Money, No Cry, en què el mestissatge i els sons urbans donen una nova i ballable vida a clàssics moderns i de tota la vida: reggae, rumba, ska, rock i funk.

Després del concert, la festa va continuar amb el rodatge d’un Harlem Shake, és a dir: un ball frenètic amb moviments absurds en què els protagonistes van generalment disfressats. Es tracta d’un fenomen d’internet que va començar el gener de 2013 i que pren el nom d’una composició de música electrònica obra dels productors Dj Baauer & Jeo Art. La peça, que s’ha fet molt coneguda, usa una modificació no autoritzada de la veu de l’excantant de Reggaetón Héctor el Father a la frase inicial con los terroristas. La celebració del segon aniversari del Casal Jove es va tancar amb música a càrrec del PD Carles Bullanga, que va acabar d’animar l’ambient de festa.


Més de 3.000 assistents als concerts en gairebé un any

foto concertSi bé el nou local del Morralla, Espai Creatiu es va inaugurar el març de 2011, no va ser fins l’abril de l’any passat que no es va consolidar l’organització de concerts a la planta baixa on hi ha una sala amb aquesta finalitat. Durant prop d’un any, han assistit als concerts del Morralla més de 3.000 persones, que han pogut gaudir d’un total de 14 actuacions en directe amb 27 grups musicals, dels quals 14 són de Blanes.

Els concerts que fins ara s’han allotjat al Casal Jove han inclòs actuacions de grups internacionals com Hards-on, Burning Heads; formacions consagrades nacionals com Poncho K o Mine !; la presentació de grups emergents: La Senyoreta descalça, Tapeo Sound System, Eric Fuentes, El Mal i Illinoise, entre d’altres.

També han passat per l’escenari de Morralla, Espai Creatiu formacions locals com ara La Revuelta, Sekuela, Klan Fukushima o Komplot. Tots ells han suposat pel públic assistent un complet recorregut per diferents tendències musicals: hardcore, eletrònica, punkrock, funk, rumba, versions, etc.

Per últim, val a dir que a la nova programació del Morralla, Espai Creatiu s’han inclòs les actuacions de Benito Kamelas, Oprimits, Fi-Asko, Takkikardia, etc. Les activitats del nou trimestre també han suposat una major utilització de la planta baixa on s’allotja la sala de concerts per a noves disciplines com ara el cabaret o el circ.


Prop de 5.500 usuaris al Morralla, Espai Creatiu

Inicialment el Morralla, Espai Creatiu va estar allotjat des de l’any 2002 a un local situat al barri de Mas Florit, però el juliol del 2009 es va haver de buscar un nou emplaçament a causa de les deficiències estructurals que patia l’equipament i les crítiques dels veïns.

El 25 de març del 2011 es va posar en marxa al nou local de dues plantes situat al polígon industrial de la carretera de l’Estació. Cada planta disposa de 300 m2: una planta baixa per fer actuacions amb un aforament per a unes 300 persones aproximadament i una primera planta amb quatre sales per fer música, gimnàs, tallers, vídeo, reunions i consultes per internet.

foto concertA la primera planta del Morralla es calcula que durant l’any 2012 van assistir en total prop de 5.500 persones a l’Espai Obert, així com uns 200 participants als tallers organitzats a través de les tres programacions que s’organitzen al llarg de l’any, i que inclouen temàtiques prou variades: batuka brasilera, japonès, fotografia, hip hop, manga, cant, circ, etc

Durant l’any passat es va potenciar el Casal Jove Morralla, Espai Creatiu com a espai de referència i realització d’activitats per a la població juvenil a través de les programacions trimestrals i les activitats extraordinàries que van consistir en la cogestió d’iniciatives amb associacions juvenils i grups de joves.

Entre aquestes activitats extraordinàries cal incloure la Festa del Nou Món que es va fer el desembre del 2012 i que va comptar amb la participació d’unes 300 persones al llarg de tot l’esdeveniment. D’altra banda, la comissió de joves del Morralla, la Colla de Diables i la Colla Gegantera van col·laborar amb l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament el juny de l’any passat per contribuir a l’animació al carrer que es va fer en motiu del Blanes 12 principalment amb una cercavila i un concert acústic.

També es va col·laborar amb l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament durant la Festa Major de Santa Anna 2012 amb la gestió d’una de les Nits Joves que es van fer a l’escenari de la platja. L’activitat, que va incloure l’actuació del grup Tapeo Sound System, va comptar amb l’assistència d’unes 1.000 persones.


foto Morralla Harlem Shakefoto Morralla Harlem Shake


Data de realització: 03/16/2013 | Data de la darrera actualització: 03/21/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300