Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local salva la vida a un home que havia patit una aturada cardíaca.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/18/2013 12:02:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local salva la vida a un home que havia patit una aturada cardíaca.

Es tracta d’un veí de Blanes de 63 anys que va patir l’aturada quan estava jugant un partit de futbol de veterans. En qüestió de minuts, un agent va poder atendre’l amb un dels desfibril·ladors automàtics de què disposen els cotxes patrulla, a l’espera de l’arribada del SEM.

La ràpida intervenció d’agents de la Policia Local de l’Ajuntament de Blanes i d’efectius del SEM va permetre salvar-li la vida a un home que va patir una aturada cardíaca mentre jugava un partit de futbol. Això va ser possible després que se’l va aconseguir recuperar, pocs minuts després de patir l’aturada, amb l’ajut d’un desfibril·lador que duia una de les patrulles policials que el va atendre.

Els fets van tenir lloc ahir diumenge, 17 de març, al camp de futbol del Càmping La Masia de Blanes on s’estava jugant un partit de veterans. Un dels jugadors que feia pocs minuts que s’havia incorporat al joc del partit, Francisco N.J. de 63 anys i veí de Blanes, va caure de sobte a terra sense que hagués hagut cap incident extern.

Un agent de la Policia Local de Blanes i un sanitari del SEM -que estaven fora de servei i que es trobaven entre el públic que assistia al partit- es van encarregar de començar a practicar a la víctima la RCP (recuperació Càrdio-Pulmonar) paral·lelament a què l’agent ja alertava per telèfon a la prefectura de la Policia Local perquè es posés en marxa el protocol d’emergències.

La trucada a la prefectura es va rebre a les 12’34 h del migdia i tot just un minut més tard, a les 12’35 h, va arribar al camp de futbol una patrulla motoritzada, l’agent de la qual es va afegir a la RCP que havien iniciat el seu company i el sanitari del SEM. A les 12’37 també va arribar al lloc dels fets un cotxe-patrulla que està equipat amb un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic). Amb l’ajut del DEA de la Policia Local es van aplicar a la víctima fins a tres descàrregues al mateix temps que continuaven les maniobres de reanimació per torns.

Poc després van arribar al camp de futbol 2 ambulàncies del SEM: primer ho va fer una de convencional (a les 12’44 h.) i després una segona medicalitzada (és a dir, que disposa d’un metge i d’una infermera). Un cop va arribar aquesta segona ambulància se li va fer una descàrrega més a la víctima (la quarta que es va arribar a aplicar en total), que va ser la que va aconseguir que finalment recuperés la consciència. L’agent de la Policia Local de Blanes que es va encarregar d’atendre la víctima amb el DEA i va aconseguir que remuntés és Pepe López Matas, de la patrulla motoritzada.

Un cop la víctima va tenir les constants estabilitzades, pels volts de les 13’30 h, se’l va traslladar en un helicòpter medicalitzat fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on se’l va ingressar a la Unitat Coronària per a la seva inicial observació i posterior tractament.

La Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, disposen des de l’any 2010 de 5 unitats mòbils de DEA, lliurats per Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, dins el programa Girona, territori cardioprotegit que té per objectiu la implantació de desfibril·ladors d’ús públic a tota la demarcació.

Durant aquest 2013 l’Ajuntament de Blanes i Dipsalut instal·laran 14 columnes amb desfibril·ladors automàtics com el que es va utilitzar ahir. Els aparells s’instal·laran a diversos indrets arreu del municipi, principalment en equipaments d’ús públic (alguns dels quals ja en disposen, com per exemple la Ciutat Esportiva) així com a la via pública, amb el mateix objectiu de combatre les morts sobtades, algunes de les quals són evitables amb l’ús d’un desfibril·lador.
Data de realització: 03/18/2013 | Data de la darrera actualització: 03/18/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300