Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’artista gironí Jordi Martoranno exposa a Blanes“Formes en correspondència” .


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/18/2013 01:45:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’artista gironí Jordi Martoranno exposa a Blanes“Formes en correspondència” .

Es tracta d’una mostra itinerant que es podrà visitar a Casa Saladrigas fins el 13 d’abril, formada per una trentena de peces a través de les quals l’artista gironí reflexiona sobre l’origen de l’univers.

La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Blanes organitzen l’exposició Formes en correspondència de l’artista gironí Jordi Martoranno, que s’allotjarà a la Casa Saladrigas del municipi de la Costa Brava fins el 13 d’abril.

Es tracta d’una mostra itinerant emmarcada dins el programa Exposicions Viatgeres, un servei que la Diputació de Girona ofereix als ajuntaments de la demarcació amb l’objectiu de facilitar als municipis gironins que puguin gaudir d’una bona programació cultural, així com per fomentar i promocionar la comunitat artística gironina.

Justament amb aquesta exposició s’enceta la nova etapa iniciada pel cicle Exposicions Viatgeres, que consisteix en seleccionar els projectes guanyadors mitjançant una convocatòria. Un jurat format per diferents professionals i especialistes del camp de l’art en l’àmbit gironí va escollir aquest projecte expositiu. Ho va fer per la seva coherència i consistència, tant pel que fa a la qualitat artística de les peces com perquè el discurs que transmet és clar i genuí.

D’altra banda, a partir del setembre de 2013, s’iniciarà el recorregut expositiu de l’artista de Puigcerdà Jordi Urbón.


expo Martoranno a Blanes 1expo Martoranno a Blanes 2expo Martoranno a Blanes 3expo Martoranno a Blanes 4expo Martoranno a Blanes 5expo Martoranno a Blanes 6expo Martoranno a Blanes 7expo Martoranno a Blanes 8expo Martoranno a Blanes 9L’exposició: “Formes en correspondència”

A través d’aquesta exposició, es vol donar a conèixer l’obra plàstica de l’artista gironí Jordi Martoranno (Girona, 1965), pintor de llarga trajectòria professional i amb un marcat carisma. La mostra es compon d’una trentena de peces de diferents formats realitzades al llarg dels últims tres anys, a través de les quals l’artista reflexiona sobre l’origen de l’univers i analitza el desenvolupament de la vida.

Martoranno comença el projecte artístic Formes en correspondència mitjançant esbossos sobre paper i ho va ampliant fins a arribar a treballar amb pintures a l’oli de gran format. Amb totes aquestes peces l’artista pretén reconstruir les formes de l’univers i mostrar-nos les sinergies que ell hi entreveu, tant en el món biològic de l’ésser humà com en l’emocional.

En cadascun dels quadres de Jordi Martoranno domina un color gairebé únic i expressament buscat gràcies a la superposició de denses capes de pintura, de les quals sobresurt el dibuix, l’objecte, allò que ens presenta com a únic i que l’espectador pot reconèixer en les formes de l’univers, de la natura, de l’ésser humà i de la seva pròpia consciència vital.

Acompanya l’exposició un catàleg que està encapçalat per un article que signa la crítica d’art Magdala Perpinyà.


L’autor: Jordi Martoranno

La vocació artística de Jordi Martoranno va començar l’any 1980 al taller de pintura d’Isidre Vicens, espai on durant tres anys es van anar configurant les bases conceptuals de la seva obra. Va cursar estudis a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, on va continuar amb la pintura, i es va iniciar en les tècniques calcogràfiques, l’escultura i altres disciplines artístiques.

Des de 1981 participa en exposicions col·lectives i, a partir de 1984, en exposicions individuals. Algunes de les ciutats on ha mostrat la seva obra són Niça, París, Ustaka, Boston, Portland, Palma, Barcelona, La Corunya, Terrassa i Girona.


http://www.blanes.cat/docweb/martorannoData de realització: | Data de la darrera actualització: 03/18/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300