Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal celebra el Dia Mundial de la Poesia regalant 200 poemes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/22/2013 01:09:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca Comarcal celebra el Dia Mundial de la Poesia regalant 200 poemes.

Per commemorar aquesta jornada, les 10 treballadores de l’equipament van regalar als usuaris 20 poemes que havien triat per a l’ocasió cadascuna d’elles.

El 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per festejar-lo, la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO proposen convertir cada any el Dia Mundial de la Poesia en una gran festa de la paraula i de les lletres. En aquest sentit, la poeta tortosina Zoraida Burgos ha escrit el poema Només la veu, que s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les altres que també es parlen a Catalunya. Tot aquest material es va editar en un desplegable que es va repartir durant tota la jornada d’ahir arreu de les biblioteques associades per festejar aquest dia mundial.

La Biblioteca Comarcal de Blanes es va adherir l’any 2010 al grup de biblioteques catalanes associades a la UNESCO. Per aquest motiu, des de llavors celebra cada any d’una manera més especial el Dia Mundial de la Poesia, paral·lelament a l’activitat que organitzen les dues institucions. Enguany, l’equipament blanenc ho ha fet d’una manera força original: les 10 treballadores de la Biblioteca Comarcal van escollir els 20 poemes que més els agradaven, triats segons el gust personal de cadascuna d’elles. Aquests 200 poemes en total es van imprimir i se’ls va donar un format relacionat amb la celebració perquè, coincidint el Dia Mundial que se celebrava ahir, es poguessin repartir entre els usuaris que ahir van anar al Servei de Préstec de la Biblioteca Comarcal.

Al llarg de tot el dia, les treballadores es van encarregar d’anar repartint entre els lectors i lectores que van anar al servei de préstec de la Biblioteca Comarcal els diferents poemes de diferents autors i autores, entre els quals n’hi havia d’infantils, escrits tant en català com en castellà. Val a dir que el Dia Mundial de la Poesia va ser proposat l’any 2001 per la UNESCO i se celebra el 21 de març perquè coincideix amb l’equinocci de primavera. Quan es va declarar, el seu propòsit era consagrar la paraula essencial i la reflexió sobre el nostre temps.


Biblioteca Comarcal de Blanes adherida a la UNESCO

L’equipament cultural va presentar la seva candidatura per adherir-se al Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO el 22 de juny de 2010, i aquesta va ser acceptada per unanimitat. Les biblioteques d’aquest grup tenen molt en compte sobretot la funció social i educadora i promouen la participació dels seus usuaris, d’una manera col·lectiva i conscient, en la societat plural i solidària. Per aconseguir les fites marcades, les biblioteques que formen part d’aquest grup consideren la lectura com a element prioritari per enriquir i generar vida.

Els objectius bàsics d’aquestes biblioteques membres són, entre d’altres, el foment de la pau i la comprensió internacional, la promoció del diàleg intercultural –promovent iniciatives i donant a conèixer cultures minoritàries-, el respecte a l’entorn ecològic, humà i social, propiciar l’activitat de les persones perquè siguin agents actius de la cultura, concebre la biblioteca com un lloc de trobada i socialització de la vida de la comunitat on està ubicada i fer reals els objectius del Manifest UNESCO de la Biblioteca Pública.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/25/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300