Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Campanya de Promoció dels productes de pastisseria de Setmana Santa de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/25/2013 01:35:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Campanya de Promoció dels productes de pastisseria de Setmana Santa de Blanes.

L’Ajuntament i el sector dels pastissers i flequers han sumat esforços per donar valor a les creacions artesanals. També es fa difusió dels actes d’aquestes festes, que es completaran amb tallers i inflables per a la canalla.

L’Ajuntament de Blanes ha impulsat una campanya de promoció que té com a principal objectiu donar a conèixer i valoritzar els productes artesanals que es fan al municipi amb motiu de la celebració del cicle de Setmana Santa. Des de fa temps, una de les consultes que s’acostumen a atendre en un major nombre a les Oficines de Turisme coincidint amb aquestes festes són localitzar establiments on anar a adquirir els productes més típics d’aquesta època: bunyols, tortells i mones.

Segons dades de l’Oficina de Turisme de Blanes, les consultes les acostumen a fer visitants de l’estat espanyol així com d’arreu de Catalunya, de Barcelona i residents de poblacions de la rodalia que s’interessen per adquirir aquests productes i demanen la seva localització. Per aquest motiu, per iniciar la temporada turística d’aquest 2013, l’Àrea de Promoció de la Ciutat va pensar que una de la millor manera possible era precisament satisfer aquesta demanda a l’hora que es potenciava aquest pol d’atracció gastronòmic afegit que hi ha al municipi durant aquests dies.

La campanya de promoció inclou com a principal eix el disseny de cartells i un díptic del qual s’han editat 9.000 exemplars i que inclouen un mapa amb l’adreça i localització dels 13 establiments de les 8 empreses del sector que participen a la campanya: Can Gironès, Pastisseria Orench, Gutiérrez, Can Mies, Gallostra, Núria, Marina dolç i Forn Noé. El díptic s’ha distribuït a les escoles del municipi, Oficines de Turisme, establiments comercials i espais públics.

Tot i que el principal públic a qui està adreçada la campanya de promoció no és el turisme estranger, també s’ha fet una versió en anglès que es distribuirà en establiments d’allotjament (càmpings i hotels principalment), així com a les Oficines de Turisme.

Per completar la promoció, l’Ajuntament també ha organitzat diverses activitats complementàries relacionades amb la campanya. Una d’elles són tres tallers adreçats al públic infantil que s’allotjaran a les carpes ubicades al passeig de Mar, a l’alçada del carrer Ample. La mainada podrà escollir entre aprendre a fer-se la seva pròpia mona; pintar i decorar ous de Pasqua; o bé confeccionar vestits de manaies i màscares de conills de Pasqua. Els tallers es faran els dies 29 i 30 de març, de 10’30 a 13’30 del matí, i aniran a càrrec de monitors de la companyia La Fera Ferotge, especialitzada en aquest tipus d’activitats.

Val a dir que, per a la matèria prima que farà falta al taller per fer-se la mona, es comptarà amb la col·laboració de les pastisseries, que cediran els principals productes necessaris, com ara xocolata i pa de pessic. La participació als tallers és gratuïta i, en cas de pluja, està previst que es facin a la Sala Municipal d’Exposicions García-Tornel del carrer Ample.

Igualment, coincidint amb aquests dies i amb el mateix horari, també s’ha organitzat una gimcana fotogràfica pel municipi on l’únic requisit és portar-se la pròpia càmera o bé un mòbil dotat amb aquest ús per treure les instantànies. Les fotografies es podran enviar a lamevafoto@blanes.cat, i les podran veure publicades als Facebook de l’Oficina de Turisme BlanesTurisme i BlanesTurismo.


pastisseries 1pastisseries 2pastisseries 3pastisseries 4pastisseries 5pastisseries 6pastisseries 7pastisseries 8pastisseries 9pastisseries 10pastisseries 11pastisseries 12pastisseries 13pastisseries 14pastisseries 15pastisseries 16pastisseries 17pastisseries 18


Altres Activitats i Actes de Setmana Santa

Una altra activitat gratuïta que ha organitzat l’Ajuntament és una visita guiada pels passos de la processó que es farà el divendres a les 12 del migdia, a càrrec de l’historiador blanenc Aitor Roger. Les places per participar són limitades i caldrà inscripció prèvia, que es podrà fer del 23 al 28 de març, a l’Oficina de Turisme de la plaça Catalunya. Una altra activitat extraordinària que es podrà gaudir durant aquests dies són uns inflables per a la canalla organitzats per OK Titans que estaran instal·lats al passeig Cortils i Vieta del 28 al 31 de març durant tot el dia.

Pel que fa als actes religiosos que caracteritzen la Setmana Santa a Blanes, després que diumenge vinent es celebrarà la benedicció de palmes i palmons a les tres parròquies del municipi, el gruix d’activitats tindrà lloc la setmana següent. Així, el dijous 28 de març hi haurà el relleu del capità dels Manaies de Blanes, que des de fa uns quants anys s’han incorporat a la litúrgia d’aquest cicle. Aquesta tradició, que se centra en el traspàs del penó que identifica el capità dels Manaies al nou successor, inclou una cercavila que cada any es fa a un indret diferent, en funció del lloc on viu el nou comandament. Enguany la cercavila sortirà des de Mas Enlaire i finalitzarà al centre.

El segon dels actes centrals de la Setmana Santa blanenca començarà a dos quarts de 10 del vespre de l’endemà divendres, 29 de març, amb l’anunci de la processó que tornaran a protagonitzar els Manaies de Blanes. Tot seguit, a 10 de la nit, hi haurà la Processó Penitencial del Sant Crist, que surt de la plaça de l’Església i fa un recorregut pel nucli històric del municipi.

El diumenge 31 de març es farà la Processó del Ressuscitat i el Cant de l’Àngel, que començarà a les 11 del matí amb la sortida de les dues imatges des de l’Església Santa Maria, que segueixen camins diferents fins retrobar-se a la plaça dels Dies Feiners. És en aquest darrer indret on s’interpreta el Cant de l’Àngel perquè, tot seguit, retornin en processó les dues imatges a la parròquia.

Per últim, la Setmana Santa a Blanes finalitza el dimarts de Pasqua amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar, que s’acull al Santuari del Vilar i constitueix una tradició molt arrelada al municipi, ja que és jornada festiva i no laborable. L’Aplec inclou com a acte religiós central una missa a dos quarts d’una del migdia, així com una audició de sardanes a la tarda.

Data de realització: 03/25/2013 | Data de la darrera actualització: 03/25/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300