Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Relleu del capità dels Manaies de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/28/2013 10:37:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

manaies de BlanesRelleu del capità dels Manaies de Blanes

S’ha simbolitzat amb el lliurament del penó que ha fet el capità sortint, Beni Matas, al nou comandament, Òscar Magallon, seguit per una cercavila que s’ha encetat al barri de Mas Enlaire-Mercat

Blanes ha viscut aquesta tarda de dijous l’inici oficial del cicle de la Setmana Santa que se celebren al municipi amb l’acte que ja ha esdevingut tradicional a la vila de la Costa Brava: el relleu del capità dels Manaies o, si ho prefereixen, els romans. Cada any els Manaies trien un barri de Blanes on fer la passejada cerimonial que envolta el relleu del capità, el canvi de penó, i aquesta vegada el veïnat des d’on s’ha fet la sortida ha estat Mas Enlaire-Mercat. El recorregut de la cercavila ha estat seguit en tot moment per agents de la Policia Local, que s'han encarregat d'anar tallant puntualment els trams de carrer per on anava passant.

La comitiva dels armats, encapçalada per qui durant aquest darrer any ha estat el seu capità, Beni Matas, ha sortit des de la porta del local social de Mas Enlaire-Mercat i després, fidels a la tradició de tants anys, els Manaies de Blanes han fet un complet recorregut pel barri. En aquest sentit, gairebé es podria dir que no els ha quedat cap ni un carrer sense que hi hagin passat i, a cada volta que feien, la gent s’aplegava per veure’ls passar, en un esdeveniment que sobretot han celebrat i gaudit la canalla.

L'activitat s'ha fet amb la col·laboració de l'Ajuntament de Blanes i l'Associació de Veïns de Mas Enlaire-Mercat, que ha valorat molt positivament l’animació i l’atractiu que ha significat poder acollir l’acte com a punt d’arrencada. Al llarg del recorregut, els armats han anat fent diferents aturades per reposar forces.

Després, la comitiva tornava a arrencar per seguir l’incansable pas lleuger. L’últim punt d’aturada que hi ha hagut abans d’enfilar ja el tram final de la cercavila ha estat molt a prop d’on viu el nou capità dels Manaies, a tocar de la plaça Solidaritat.


Òscar Magallón, nou capità dels Manaies de Blanes

Qui a partir d’ara és el nou capità, Òscar Magallón, ha rebut a casa seva Beni Matas i amb ell ha compartit una breu estona abans de donar pas a la culminació de la tradició del relleu del capità, que s’ha simbolitzat amb el lliurament del penó.Aquest ha estat un dels punts culminants de l’esdeveniment que ha estat seguit per centenars de persones.

El primer que ha fet Òscar Magallón com a nou capità ha estat anar saludant un per un els membres dels Manaies de Blanes, que estaven formats al carrer Raval. El flamant nou capità es va fer de l’entitat fa uns 12 anys, quan va arribar a Blanes per feina, i ha significat per ell tot un honor que l’hagin triat per aquest càrrec.

La segona part de la tradició del canvi de penó dels Manaies ha consistit després en jugar literalment al gat i la rata amb la gran quantitat de gent que s’aplegava aquest vespre pels carrers del nucli històric de Blanes. Els armats han anat fent un erràtic recorregut de nou festejat pels vianants que han volgut afegir-se a la comitiva.

La nova ocasió que hi haurà durant aquesta Setmana Santa per veure els Manaies de Blanes serà divendres, quan facin l’anunci de la processó fent el recorregut en sentit invers a pas lleuger perquè després l’encapçalin seguint el pausat pas que té la Processó del Sant Crist.Data de realització: 03/28/2013 | Data de la darrera actualització: 04/03/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300