Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la 1a Pasqua Jove 2.0 celebrada a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/31/2013 10:19:30 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Pasqua Jove 2013Èxit de la 1a Pasqua Jove 2.0 celebrada a Blanes

Més de 400 joves cristians de comarques gironines van participar a la trobada convocada sota el lema “Ell és la Roca”. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va presidir la Vetlla Pasqual que va tancar la jornada

El tret diferencial de la Pasqua Jove 2013 celebrada a Blanes ha estat l’activa incorporació de les noves tecnologies per a ser retransmesa en directe des que va començar a primera hora de la tarda d’ahir dissabte. Concretament, s’ha utilitzat el hashtag de twitter #PJ2013BLANES, i també s’ha fet difusió a través d’Instagram i Facebook, després que ja s’havien començat a fer servir les xarxes socials per a la promoció durant les darreres setmanes. D’aquesta manera, la de Blanes ha estat la primera Pasqua Jove 2.0 de la seva història.

La trobada estava organitzada per la delegació de joves del Bisbat de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la col·laboració de diverses empreses i particulars del municipi. Finalment les previsions es van complir i van participar més de 400 persones a la trobada de joves cristians d’arreu de comarques gironines, una jornada que es fa cada any coincidint amb la festa de Pasqua i que s’organitza de manera itinerant per anar canviant de seu. En aquest sentit, l’anterior i única ocasió que aquest esdeveniment havia tingut lloc a Blanes fins ara havia estat l’any 1985.

Precisament a aquest fet es va referir l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, quan va ser el moment de donar la benvinguda als participants acompanyat del rector de la parròquia Santa Maria, Enric Roura. La benvinguda va tenir lloc a la plaça de la Biblioteca Comarcal. Després, els participants van pujar a un vaixell que va rodejar la Roca de Sa Palomera, que simbolitzava aquest any el lema de la trobada: Ell és la Roca, i el perfil de la qual s’ha pres com a referència pel disseny del logotip identificatiu d’aquesta edició.

Després d’un breu viatge en vaixell, els més joves van participar a jocs i gimcanes que es van fer al passeig, mentre que els més grans van assistir a tres sessions de treball per tractar diversos temes d’actualitat. Una de les qüestions que es va triar per debatre va ser com els valors cristians poden ajudar a superar la crisi econòmica.

Posteriorment, es va oferir un concert de música en viu al passeig de Mar amb un grup que va fer versions de temes de rock català i després tots els participants es van aplegar a la plaça de l’Església en un sopar popular.

Pasqua Jove 2013 Blanes 1Pasqua Jove 2013 Blanes 2Pasqua Jove 2013 Blanes 3Pasqua Jove 2013 Blanes 4Pasqua Jove 2013 Blanes 5Pasqua Jove 2013 Blanes 6Pasqua Jove 2013 Blanes 7

El bisbe de Girona presideix la Vetlla Pasqual

L’objectiu de la Pasqua Jove 2013 ha estat d’una banda aplegar joves de les diferents parròquies del Bisbat de Girona per conèixer-se millor i compartir experiències, i per l’altre celebrar plegats la festa més important que té al calendari l’església catòlica cristiana al llarg de l’any, inclús més que el Nadal: la Pasqua. Per donar encara més rellevància a aquesta celebració, la trobada celebrada a Blanes la va encapçalar en la seva part final el bisbe de Girona, Francesc Pardo.

El preàmbul d’aquesta celebració va començar a quarts d’onze de la nit, de nou enllaçant amb el lema de la trobada Ell és la Roca simbolitzada per Sa Palomera de Blanes. Vas ser en aquest indret on va haver un esclat de focs d’artifici perquè després, des d’aquí, s’encengués una torxa que es va acompanyar en processó fins tornar de nou fins a la plaça de l’Església. La processó va estar integrada per nombrosos símbols, com ara les palmes de Pasqua i banderes que representaven els diferents col·lectius de joves escoltes que van participar a la trobada de Blanes.

L’objectiu va ser remarcar la simbologia de portar el foc, la llum, des de la Roca de Sa Palomera fins a davant l’Església Santa Maria, on hi havia muntada una foguera que es va encendre amb la torxa escortada en processó. Al seu temps, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va ser qui es va encarregar d’encendre amb el foc de la foguera el ciri Pasqual amb el qual va entrar a l’interior de la parròquia Santa Maria.

A partir d’aquí va ser quan va començar la Vetlla Pasqual, una celebració per a la qual la fesomia habitual de l’església va canviar ostensiblement, cobrint el terra amb una gran catifa i situant al bell mig del temple l’altar de celebració. En acabada aquesta cerimònia, a quarts d’una de la matinada d’avui diumenge, la Pasqua Jove 2013 s’ha tancat amb una xocolatada.

Tothom qui ha participat a la intensa jornada viscuda entre la tarda-vespre d’ahir dissabte i la matinada d’avui diumenge tardarà sens dubte en oblidar aquesta trobada, en especial la Vetlla Pasqual, intensament emotiva.


Data de realització: 03/31/2013 | Data de la darrera actualització: 04/03/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300