Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

10 anys de Foc Diable a Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/22/2013 12:06:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Diables Sa Forcanera 10 Anys10 anys de Foc Diable a Blanes.

La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes commemora el 10è aniversari amb un programa de celebració popular. El tret de sortida ha estat la inauguració d’una exposició sobre la seva història

La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes celebra aquest any el 10è aniversari i, per commemorar-ho, ha programat diverses activitats que s’aniran fent durant aquest 2013. L’entitat s’ha marcat l’objectiu d’organitzar una celebració popular per gaudir d’aquesta data tan assenyalada i compartir-la amb vilatans i visitants.

El tret de sortida del cicle commemoratiu ha estat la inauguració de l’exposició 10 anys de Foc Diable, que es podrà visitar fins l’11 de maig a la sala municipal García-Tornel que fa una retrospectiva fotogràfica de la història de l’entitat. Coincidint amb la inauguració de l’exposició també s’ha donat a conèixer el concurs fotogràfic que es farà al llarg de tot l’any.

La idea de crear la Colla de Diables Sa Forcanera va sorgir a finals del 2002, tot i que no es va formalitzar fins a principis del 2003. Va ser aquell any quan es van fer les primeres activitats que els va permetre recollir els fons econòmics necessaris per construir les maces i organitzar el primer correfoc propi de Blanes.

Des de llavors i fins ara, els diables han seguit donant festa i foc a la vila de Blanes i rodalies, millorant any rere any fins arribar al moment actual. Justament per aquest motiu, aprofitaran l’aniversari per no parar de fer activitats, exposicions, correfocs, espectacles pirotècnics i altres esdeveniments. Coincidint amb l’aniversari la colla de diables vol seguir donant-se a conèixer, donar vida al poble i obrir-se al públic de totes les edats, no tan sols a la gent jove.


Activitats 10è aniversari Colla de Diables Sa Forcanera

Després del tret de sortida que ha significat la inauguració de l’exposició, s’han programat altres esdeveniments :

Espectacle Resurrecció de la Dragona i Trobada de Bèsties: A finals de maig està previst fer un espectacle d’obertura que seguirà un fil argumental teatralitzat acompanyat de foc, percussió i la projecció d’un audiovisual. Completaran l’acte l’encesa de les bèsties de foc dels diables de Blanes, que convidaran diverses colles amigues perquè també participin amb les seves bèsties i percussions.

Revetlla de Sant Joan: Coincidint amb la nit més màgica de l’any, els diables participaran a la revetlla com en anteriors ocasions i col·laborant amb diverses entitats tot i que, en motiu del 10è aniversari, aquesta vegada serà encara més especial, i s’inclourà un espectacle de foc i l’encesa de pirotècnia.

Correfoc i Trobada de Grups de Percussió: Des de la seva creació, una de les fites que va menar la colla de Blanes va ser que la festa major del municipi que se celebra a finals de juliol tingués el seu propi correfoc. Per aquest motiu, l’espectacle pirotècnic d’aquest 2013 hi ha la intenció que sigui encara més lluït que mai i que inclogui la participació de grups de percussió de colles de la demarcació gironina.

Festa/te Diable: Per viure l’aniversari encara amb més intensitat, la Colla de Diables Sa Forcanera s’ha proposat potenciar la seva presència a la festa major petita de Blanes, és a dir: la Festa dels Copatrons. La celebració que es vol organitzar de cara al proper mes d’agost inclourà diverses activitats com ara una tabalada, un sopar popular i un concert, entre d’altres.

Cercavila i Jornada Infantil “Pringa’t amb els Diables”: Enllaçant amb l’objectiu de donar-se a conèixer encara més entre la població blanenca, de cara al mes de setembre es vol organitzar una cercavila i una jornada infantil que inclourà un parc infantil amb inflables, un canó d’escuma, un taller de creació de samarretes, un taller de maquillatge facial i una xocolatada.

Exposició de Fotografies del Concurs: Es farà un recull de les fotografies que s’hagin presentat al concurs organitzat en motiu del 10è aniversari i s’exposaran a la sala del carrer Ample. Es farà una votació popular conjuntament amb la d’un jurat especialitzat per escollir els guanyadors i guanyadores.

Cloenda 10è aniversari: Els actes celebratius d’aniversari es tancaran al desembre, amb un acte final que inclourà, entre d’altres, el lliurament de premis del concurs de fotografia, un sopar i un espectacle pirotècnic.

arxiu 2012 correfoc 3arxiu 2012 correfoc 7arxiu 2012 correfoc 10inauguracio expo 10 anys Colla Diables 1inauguracio expo 10 anys Colla Diables 2inauguracio expo 10 anys Colla Diables 3inauguracio expo 10 anys Colla Diables 6inauguracio expo 10 anys Colla Diables 7


Data de realització: 04/22/2013 | Data de la darrera actualització: 04/22/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300