Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reforça el caire internacional del 43è Concurs de Focs 2013.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/26/2013 01:38:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes reforça el caire internacional del 43è Concurs de Focs 2013.

La Comissió Tècnica ha triat les quatre empreses que participaran, que són del Canadà, Itàlia, Madrid i Granada, així com dues més de reserva del Regne Unit i Astúries. Han concorregut un total de 23 pirotècnies que aspiraven a ser seleccionades.

La Comissió Tècnica del Jurat Qualificador del Concurs de Focs és qui cada any s’encarrega de triar les empreses participants. Ho fa amb una sola excepció, perquè la pirotècnia que va guanyar el primer premi de l’edició anterior –tal com recullen les bases del concurs- té dret a ser seleccionada de nou per tornar a participar l’any següent. En aquest cas, la guanyadora de la 42a edició del 2012 va ser la pirotècnia Zio Piro de Belpasso, (Itàlia), que tornarà a participar aquest any amb l’objectiu de revalidar el primer premi aconseguit l’any passat.

Aquest 2013 la comissió ha reforçat el caire internacional del certamen i, dels quatre dies de focs que es faran, dos d’ells seran a càrrec d’empreses estrangeres. Així, a banda de la italiana Zio Piro, també participarà l’empresa canadenca Sirius Pyrotechnics. Les altres dues que han estat seleccionades i que completaran el programa previst seran Pirotecnia Vulcano, de Madrid, i Pirotecnia Ma Angustias Pérez, de Granada.

D’altra banda, seguint el que estableixen les bases per concórrer al 43è concurs de Blanes, la Comissió Tècnica del Jurat Qualificador també ha triat dues empreses més de reserva per si alguna de les que ha estat seleccionada no pogués finalment participar en la data prevista. Es tracta de Fully Fused Fireworks, del Regne Unit, i de la pirotècnia Pablo, d’Astúries.

Una altra qüestió que també ha decidit ja la Comissió Tècnica del Jurat Qualificador és la tria de quins dies actuarà cadascuna de les 4 pirotècnies que han estat seleccionades enguany. D’aquesta manera, el 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes preveu el següent programa :

- Dimecres 24 de juliol – Pirotècnia Sirius (Canadà)
- Dijous 25 de juliol – Pirotècnia Vulcano (Madrid)
- Divendres 26 de juliol (Festa de Santa Anna) – Zio Piro (Itàlia)
- Dissabte 27 de juliol – Pirotècnia Ma Angustias Pérez (Granada)

La regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, que forma part de la comissió, ha destacat respecte les quatre pirotècnies seleccionades i les dues de reserva: “Hem intentat conservar l’aspecte tradicional del concurs, però apostant també per alguna pirotècnia que encara no havia vingut a Blanes. També hem volgut reforçar el caire internacional que té el concurs i aquest any, dels quatre dies de focs que tenim confirmats, dos seran a càrrec d’empreses estrangeres”.

D’altra banda, respecte els dies que es farà enguany el concurs, després de les crítiques que van haver l’any passat al no coincidir cap d’ells en cap de setmana, Lara Torres ha explicat: “Si, aquest any el calendari ha caigut bé i finalment hi haurà focs de dimecres a dissabte. Realment, l’any passat van haver-hi queixes d’una part del sector, mentre que d’altres estaven en canvi contents perquè dèien que els anava bé que es fes entre setmana. Esperem que aquest any, amb el calendari que tenim, tothom estigui satisfet”.

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes també ha valorat de manera molt positiva que a la convocatòria del concurs d’aquest 2013 hagin concorregut un total de 23 pirotècnies, rebatent per tant les previsions negatives que presagiaven que al haver disminuït ja l’any passat el nombre de dies del concurs internacional, concorrerien menys empreses. Per aquest motiu explica: “Hem superat les expectatives de l’any passat, i de 17 pirotècnies que es van presentar hem passat a 23: és un èxit total”.

D’aquestes 23 empreses que van presentar candidatura per ser escollides en el concurs d’enguany, 12 eren d’arreu de l’estat espanyol (València, Múrcia, Astúries, Aragó i Madrid), 9 eren europees (Itàlia, Holanda, Regne Unit i Eslovàquia) i 2 del continent americà (Canadà i Mèxic).

Igual que a l’edició de l’any 2012, l’Ajuntament de Blanes abonarà a cada pirotècnica participant al concurs un import màxim de 19.000€ per espectacle. Al marge d’aquesta quantitat, les bases estableixen un premi de 6.000 € per al primer classificat així com la invitació per participar al concurs de l’any vinent.

Tanmateix, de la mateixa manera que ja es va fer al 2012, la pirotècnia guanyadora serà convidada perquè s’encarregui de realitzar l’espectacle pirotècnic que es farà a Girona amb motiu de les Fires de Sant Narcís 2013. Segons el conveni que s’ha de signar amb l’Ajuntament de Blanes, l’Ajuntament de Girona abonarà 12.500 € a la pirotècnia per la confecció del castell de focs.


www.blanes.cat/focs/index.html

Data de realització: 04/26/2013 | Data de la darrera actualització: 05/13/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300