Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els alcaldes de la Selva Litoral tracten temes de seguretat amb el conseller d’Interior .


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/30/2013 02:59:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellEls alcaldes de la Selva Litoral tracten temes de seguretat amb el conseller d’Interior .

Els batlles de Blanes i Lloret i Tossa s’han reunit amb el conseller Espadaler i el director d’Interior a Girona per parlar de diverses qüestions relacionades amb aquests dos àmbits de cara a l’estiu.

L’objectiu comú que uneix els tres municipis de la Selva Litoral per garantir que durant l’estiu, quan s’incrementa la població amb l’arribada de visitants, estiguin coberts tots els aspectes relacionats amb la seguretat, va moure la idea de reunir-se amb el conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, i tractar les qüestions més destacades relacionades amb aquest àmbit. A la reunió amb el conseller van participar els alcaldes de Blanes i Lloret, Josep Marigó i Romà Codina; l’alcaldessa de Tossa, Gisela Salarich; i el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta.

Durant la trobada es van tractar principalment tres qüestions. Una d’elles va ser la valoració dels dispositius i dels serveis de bombers de la Generalitat a les tres poblacions de cara a la temporada estival, quan hi ha un major perill de patir incendis forestals a causa de la calor.

La valoració del nombre d’efectius de l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Marítima dels Mossos d’Esquadra també va ser l’altra tema que es va parlar durant la reunió, ja que durant l’estiu les comissaries de la policia autonòmica solen reforçar-se amb més agents. Per últim, també es van analitzar en especial les normatives i disposicions legals en matèria de jocs i espectacles, així com de seguretat a la via pública per garantir la convivència i l’ordre.

Durant la trobada, el conseller d’Interior -coneixedor de les necessitats i de la realitat que hi ha a les tres poblacions-, es va mostrar receptiu a buscar millores d’optimització dels serveis d’extinció d’incendis de cara al proper estiu. En aquest sentit, Ramon Espadaler va felicitar la tasca que s’ha començat a fer a tots tres municipis en el tema de les franges perimetrals de protecció.

Respecte els reforços de més agents dels Mossos d’Esquadra de cara a la temporada estiuenca, Ramon Espadaler va avançar que es milloraran les dotacions policials de l’ABS de la Selva Marítima a l’estiu, i es mantindrà l’estreta col•laboració que ja hi ha amb les respectives policies locals de Blanes, Lloret i Tossa de Mar.

Per últim, el conseller d’Interior es va comprometre a estudiar fórmules legals per gestionar millor i més eficientment les zones públiques amb activitats d’oci i perquè els ajuntaments tinguin una cobertura legal adequada per regular i repercutir el sobrecost econòmic que els comporten aquestes activitats.

A la sortida de la reunió, els batlles de les tres poblacions selvatanes van fer una valoració molt positiva del seu resultat. Josep Marigó, alcalde de Blanes, va explicar: “La nostra preocupació és regular correctament les activitats lúdiques privades per garantir la seguretat, el descans i el benestar dels veïns i veïnes”.

L’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, va destacar“la necessitat d'ampliar els efectius del parc de bombers de Lloret de Mar, alhora que va remarcar la necessitat d'una nova ubicació del mateix, ja previst en el POUM de Lloret de Mar, a peu de carretera entre Lloret i Blanes, ja que la situació de l'actual, situada al centre i envoltat d'hotels i apartaments, sobretot en temporada alta, dificulta l’entra i sortida dels vehicles. També va agrair la bona disposició del conseller tant en temes de seguretat com d’emergències”.

I per últim, Gisela Salarich, alcaldessa de Tossa de Mar, va afirmar que “Valorem molt positivament la reunió ja que el Conseller, bon coneixedor de les diferents problemàtiques dels tres municipis, es va mostrar disposat a trobar solucions reals i efectives. Tant el Conseller com el director dels serveis territorials es van comprometre que a Tossa no falti mai una dotació de mossos per coordinar-se amb la policia Local”.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/02/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300