Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’uneix a la celebració de les Festes de Sant Isidro a Ardales.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/09/2013 01:01:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes s’uneix a la celebració de les Festes de Sant Isidro a Ardales.

Una primera expedició blanenca va marxar dimecres a la nit per celebrar durant una setmana les festes centrals a la ciutat malaguenya agermanada amb Blanes.

Una cinquantena de blanencs i blanenques va marxar en autocar el vespre d’ahir dimecres en direcció a Ardales, la ciutat malaguenya agermanada amb Blanes, per celebrar les festes centrals d’aquesta localitat, San Isidro. Aquesta primera expedició blanenca l’encapçalava el president de l’Associació Andalusa d’Ardalenyos i Amigos de Ardales, Salvador Gutiérrez, i abans de marxar els va anar a acomiadar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, al seu lloc de sortida, davant de l’estació d’Autobusos de La Plantera.

Precisament la tarda d’avui dijous una representació de l’Ajuntament de Blanes encapçalada per l’alcalde i regidors del consistori viatjarà a Ardales per afegir-se al grup de blanencs i blanenques que ja hi hauran arribat. També està previst que durant aquests dies viatgin a la localitat malaguenya una segona expedició de blanencs i blanenques que s’afegiran a la festa, mentre que la delegació del consistori està previst que sigui de tornada dilluns vinent.

Cada any hi ha una entitat de Blanes que s’afegeix a les festes de Sant Isidro d’Ardales i aquest 2013 serà l’Obreria del Vilar la qui durà fins a la localitat malaguenya una mostra de l’associacionisme blanenc. En aquest sentit, està previst que es faci una xerrada i una exposició que tindrà com a leit motiv els actes que van tenir lloc l’any passat a Blanes, dins del cicle de celebracions del mil·lenari de la trobada de la Verge del Vilar, quan una delegació ardalenya va dur fins aquí la imatge de la Virgen de Villaverde.

L’exposició que s’inaugurarà aquests dies a Ardales és una mostra fotogràfica formada per 50 instantànies que recullen els moments més destacats dels actes de celebració de la trobada de les dues verges a Blanes. Per la seva banda, la xerrada que tindrà lloc en motiu d’aquesta exposició anirà a càrrec d’Aitor Roger, membre de l’Obreria del Vilar.

L’expedició blanenca que va sortir ahir del municipi també assistirà a d’altres actes, com per exemple un Festival Flamenco al qual els ha convidat a assistir la Diputació de Màlaga, i que tindrà lloc el divendres 10 de maig al Teatro Olleria, a la capital malaguenya. Tampoc es perdrà la celebració del dia central de les Festes de San Isidro, que se s’escau el dimecres 15 de maig, i que inclourà una missa, una processó i una arrossada, entre d’altres actes.

Tot plegat completat amb diverses excursions i visites que s’ha encarregat d’organitzar l’Associació Andalusa d’Ardanenys i Amics d’Ardales, com per exemple una visita a Setenil, a la Diputació de Màlaga, a la fàbrica d’olis d’Ardales, i excursions a Carmona, Ronda i Llanos de Belén. Els integrants de l’expedició blanenca que va sortir ahir cap a Ardales seran de tornada aquí el proper dissabte dia 18.


Data de realització: 05/09/2013 | Data de la darrera actualització: 05/09/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300