Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

500 persones participen a Blanes a la XX Mostra de Teatre d’instituts públics gironins.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/09/2013 12:18:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

500 persones participen a Blanes a la XX Mostra de Teatre d’instituts públics gironins.

Organitzat pel Seminari del Professorat de Teatre de les comarques gironines, enguany hi participen un total de 13 centres d’arreu del territori.

Blanes és durant aquests dies la capital de l’activitat teatral que es fa als centres públics de secundària del territori a través de la XX Mostra de Teatre de l’Ensenyament Públic Secundari de les comarques gironines. Enguany aquest esdeveniment torna a celebrar-se a Blanes després de l’impas del 2012, quan les obres que s’estaven fent al teatre municipal van obligar a suspendre-hi tota activitat, inclosa la mostra. Els participants -prop de 500 persones entre alumnes, professors i monitors- estan oferint aquests dies a Blanes les peces que han estat assajant des del començament d’aquest curs 2012-2013.

Les representacions s’allotgen tant al Teatre de Blanes com a l’Esbarjo Parroquial al llarg de tot el dia. El matí de dimecres passat va començar l’activitat amb les primeres representacions que es van allotjar al teatre municipal, així com amb l’acte oficial d’inauguració de la mostra, que van encapçalar el sots director dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Maria Fernández, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Susana Ramajo. També van intervenir Joan Puig i Mercè Torroella en representació del Seminari del Professorat de Teatre, que organitza la mostra.

Després de les paraules d’encoratjament i benvinguda a tots els assistents a càrrec del representant de la Generalitat, en el seu parlament l’alcalde de Blanes va felicitar la organització pels 20 anys de continuïtat que ja porta de trajectòria la mostra de teatre, i també va animar els nois i noies a continuar perseverant en el difícil però a l’hora apassionant món que és l’art escènic.

La jornada inaugural es va tancar al migdia amb un pica-pica que es va oferir a tots els assistents al vestíbul del teatre perquè, de nou a la tarda, es reprenguessin les representacions previstes. La mostra ha continuat al llarg d’avui dijous i finalitzarà divendres a la tarda amb una actuació musical i el lliurament d’obsequis.

Al llarg de tres dies, doncs, s’hauran ofert diverses representacions teatrals, així com puntualment de música i dansa a càrrec d’un total de 13 centres d’ensenyament secundari públic de comarques gironines. Entre aquests participants també s’hi compten els actors i actrius de l’Institut Serrallarga de Blanes, que ahir ja van oferir d’una banda “The crazy show”, i de l’altra “El príncep venjador”.

La mostra està organitzada pel Seminari del Professorat de Teatre de les comarques gironines amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la col·laboració de diversos ajuntaments de la demarcació, els serveis territorials d’Ensenyament de Girona, la Diputació de Girona, els consells comarcals de la Selva i el Gironès, la Fundació Obra Social La Caixa, l’Esbarjo Parroquial i l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra.


mostra teatre ies publics 1mostra teatre ies publics 2mostra teatre ies publics 3mostra teatre ies publics 4mostra teatre ies publics 5mostra teatre ies publics 6mostra teatre ies publics 7mostra teatre ies publics 8
Data de realització: 05/09/2013 | Data de la darrera actualització: 05/13/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300