Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El grup d’Amnistia Internacional de Blanes presenta la seva nova veu.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/13/2013 10:36:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El grup d’Amnistia Internacional de Blanes presenta la seva nova veu.

Divendres passat es va fer una reunió que va encapçalar Maria Cañadas, presidenta d’Amnistia Internacional Catalunya, i es van tractar perspectives de projectes del grup de Blanes.

Presentada amb el lema “Porta la teva veu”, divendres passat va tenir lloc al Centre Catòlic una trobada de socis i simpatitzants d’Amnistia Internacional amb l’objectiu que hi assistissin també tots aquells ciutadans i ciutadanes que estiguessin sensibilitzats amb el tema dels Drets Humans.

L’acte el va obrir i coordinar Maria Cañadas, presidenta d’Amnistia Internacional Catalunya, que va informar sobre l’actual situació dels Drets Humans a casa nostra i arreu del món en aquests moments especialment delicats, així com les activitats que s’han dut a terme darrerament i les accions que s’han planificat de cara al futur immediat.

Així, durant la xerrada es va poder saber que la Declaració de Drets Humans aprovada per la ONU el desembre de l’any 1948 no és vinculant, i no va ser fins al 1976 que es van reconèixer dos pactes vinculants: el pacte internacional sobre els Drets Civils i Polítics i el pacte internacional sobre els Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC). En aquest sentit, la presidenta d’Amnistia Internacional va explicar que, tot i que els DESC estan reconeguts, si com a ciutadans se’ns en viola algun d’ells encara no tenim dret a la que justícia ens empari.

Per aquest darrera motiu, Maria Cañadas va remarcar que, si bé les ONG de Drets Humans han de denunciar aquesta situació, també és cert que ho han de fer recolzats per l’acció de la ciutadania. I és que, seggons Cañadas, el què cal recordar és que la màxima responsabilitat del compliment dels Drets Humans és dels estats, i no pas de les ONG.

La segona part de l’acte, centrada en les qüestions plantejades pel públic assistent, va servir per comentar el funcionament del grup d’Amnistia Internacional de Blanes i les seves perspectives de projecció. També es van tractar algunes de les qüestions que havia exposat Maria Cañadas i, en aquest sentit, un dels temes que va generar més debat és el de la igualtat home/dona i en quin grau d’acompliment ens trobem actualment.

Per conèixer més detalls del grup de Blanes: https://www.facebook.com/amnistiainternacional.blanes
Data de realització: 05/13/2013 | Data de la darrera actualització: 05/13/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300