Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la Jornada de Portes Obertes al Centre Obert Municipal de Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/17/2013 12:21:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de la Jornada de Portes Obertes al Centre Obert Municipal de Blanes.

Al llarg de tot el dijous van assistir professionals relacionats amb l’àmbit dels Serveis Socials, així com entitats en general, famílies i usuaris, així com l’alcalde i regidors de l’Ajuntament de Blanes.

Nombroses persones van participar dijous passat a la Jornada de Portes Obertes que es va fer al Centre Municipal de Blanes, situat al barri de La Plantera. Al matí l’experiència va estar adreçada principalment a professionals relacionats amb l’àmbit dels Serveis Socials, com ara centres escolars, Policia Local de Blanes, Mossos d’Esquadra i el sector sanitari en general, que estan vinculats amb la tasca que es fa en aquest centre.

A la tarda la sessió va comptar amb la participació de representants d’entitats i associacions de veïns del municipi, famílies i menors, així com antics usuaris que en el seu moment van assistir a aquest servei. També van participar a la sessió de la tarda l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, així com regidors de l’Ajuntament. A tots ells els van donar la benvinguda la directora del centre, Emma Armero, així com el tècnic de Serveis Socials, Miquel Sardà.

Després que tothom va poder visitar els dos espais separats que té el centre (per alumnes de primària, de 6 a 12 anys, i per alumnes de secundària, de 12 a 16 anys), tant la directora com el tècnic van fer una breu explicació dels serveis que s’hi ofereixen. Finalment, després d’un breu torn de parlaments que va tancar l’alcalde de Blanes, es va acompanyar els assistents a un breu recorregut per la instal·lació per completar la informació sobre el treball que es fa en aquest servei.

Actualment, durant aquest curs 2012-2013, estan assistint al Centre Obert Municipal de Blanes 20 alumnes de primària i altres 20 de secundària. La funció d’aquest servei és atendre menors i famílies en situació de risc social. En aquest sentit, es treballa tant amb els menors com amb les seves famílies, donant-los suport i acompanyament en aquelles problemàtiques de diferent tipus que poden afectar-los.

Precisament per aquest motiu s’organitzen aquestes jornades de portes obertes: per donar a conèixer el servei a la ciutadania de Blanes en general, així com als professionals especialitzats i normalitzar-lo. Això és perquè, sovint, acaba sent un espai que esdevé en una mena de gueto que està estigmatitzat per la societat per ignorància.

El Centre Obert realitza la seva activitat fora de l’horari escolar, de dilluns a divendres. Les seves principals característiques són que dona suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo. Igualment, compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat i grupal, la família i el treball en xarxa amb la comunitat.

D’una banda, s’incideix donant suport als professionals dels serveis socials a nivell de detecció de possibles problemàtiques i necessitats que presenten els menors atesos al recurs. De l’altra, es du a terme una tasca preventiva, així com per reconduir les situacions de risc que viu el menor i millora les relacions que hi ha entre els menors i les seves famílies, al mateix temps que potencia la xarxa comunitària com a element normalitzador.


Jornada Portes Obertes Centre Obert 1Jornada Portes Obertes Centre Obert 2Jornada Portes Obertes Centre Obert 3Jornada Portes Obertes Centre Obert 4Jornada Portes Obertes Centre Obert 5Jornada Portes Obertes Centre Obert 6Jornada Portes Obertes Centre Obert 7Jornada Portes Obertes Centre Obert 9Jornada Portes Obertes Centre Obert 12Jornada Portes Obertes Centre Obert 13


Data de realització: 05/17/2013 | Data de la darrera actualització: 05/21/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300