Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xerrada de la Policia Local per prevenir sobre les estafes a la gent gran.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/13/2013 02:34:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Xerrada de la Policia Local per prevenir sobre les estafes a la gent gran.

Es farà el divendres 17 de maig al local social de l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar, al Racó d’en Portas, i està oberta a la participació de tothom.

Un dels consells que acostuma a donar la Policia Local és que els ciutadans han d’estar sempre alertes, actius i vigilants per no acabar sent víctimes d’estafes i furts, tant al carrer com a la pròpia llar. En aquest sentit, contràriament al què es pugui pensar, els tipus de delictes que es detecten en l’actualitat solen ser estafes prou conegudes.

Per prevenir sobre tots aquests tipus de delictes, les àrees de Govern Local i Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, han organitzat una xerrada-col·loqui. Es tracta de la segona xerrada d’aquestes característiques que anirà a càrrec de la Policia Local de Blanes amb l’objectiu d’informar un dels col·lectius més vulnerables quan es tracta de vetllar per la seguretat de les persones: la gent gran.

L’acte tindrà lloc el divendres 17 de maig a les sis de la tarda, s’allotjarà al local social de l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar, al Racó d’en Portas, i està obert a la participació de tothom que hi tingui interès. De fet, si s’ha organitzat ha estat després de l’èxit de públic i la bona acollida que va tenir la primera que es va fer el novembre passat al Casal de la Gent Gran Benet Ribas.

El caporal Miquel Àngel Recio i l’agent José Miguel Gallego, acompanyats de l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, i les regidores de Govern Local i Acció Social, Sol Zamora i Susana Ramajo respectivament, encapçalaran la xerrada que es presenta amb el títol Nous temps, velles estafes: no et deixis enganyar!. Al llarg de més d’una hora, ajudant-se amb una presentació de power-point, vídeos i retalls de diari, els policies explicaran d’una manera planera com ho han de fer els ciutadans per evitar ser víctimes dels furts i les estafes més típiques.

Així, hi ha l’estafa de l’estampeta, en la que el delinqüent es fa passar per ruc i es deixa comprar per pocs euros un sobre ple de bitllets que al final resulten ser falsos; el tocomocho, que consisteix en vendre un bitllet de loteria premiat perquè l’estafador no el pot anar a cobrar; i la de la taca, en la que una persona s’acosta a la víctima i li taca la jaqueta o l’abric, un segon implicat s’ofereix a netejar-lo i és llavors quan li roba la cartera o el primer que tingui a mà.

Altres tipus d’estafes i furts més habituals dels quals solen ser objecte les persones grans són els trilers, la loteria per internet, el duplicat de targetes i les revisions de serveis de la llar com ara el gas, l’electricitat o el telèfon que s’ofereix a fer un fals tècnic que es presenta a les cases fingint ser de les companyies de subministrament.

La gent gran és susceptible de ser estafada sovint perquè viuen sols a casa i la pròpia inseguretat els fa refiar molt de la gent. Per aquest motiu, un dels principals consells que donaran durant la xerrada tant el caporal com l’agent de la Policia Local de Blanes és que no se’n refiïn dels desconeguts, que no deixin entrar a casa seva cap instal·lador si no té cita prèvia o bé vigilar de no treure gaires euros de cop quan van a l’entitat bancària a retirar-ne.

Abans i després de la xerrada, la Policia Local de Blanes també repartirà entre els assistents fullets informatius amb recomanacions a les persones usuàries del gas butà i del gas natural per evitar les estafes que solen produir-se amb les revisions, així com adhesius amb els telèfons de contacte i el correu electrònic del cos de seguretat per posar-s’hi en contacte.


Data de realització: 05/13/2013 | Data de la darrera actualització: 05/13/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300