Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 2a edició de Blanes 12 ha omplert la vila de visitants.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/20/2013 02:39:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes12BLa 2a edició de Blanes 12 ha omplert la vila de visitants.

Des de l’organització s’ha fet un balanç positiu dels 3 dies de l’acció promocional, durant els quals hi ha hagut a Blanes més de 50 activitats per a tots els gustos i edats.

La segona edició del Blanes 12 que s’ha estat fent durant el cap de setmana, ha portat a la població milers de visitants que han pogut gaudir tant de les ofertes i promocions que hi havia en bars, comerços i establiments d’allotjament i restauració com de les més de 50 activitats que hi havia programades.

La majoria d’establiments de restauració ja tenien reserves tancades per aquest cap de setmana des de feia dies, oferint generalment menús a 12 euros o promocions especials.

L’alcalde de Blanes feia ahir a la tarda un balanç positiu del resultat de l’acció promocional: “Han estat tres dies plens d’activitats i ple de gent al carrer, acompanyats finalment d’un bon temps malgrat les previsions que hi havia hagut durant tota la setmana anterior”. Josep Marigó també va explicar que considera l’experiència prou consolidada després de dues edicions, per tant el què toca ara és ajustar-la i promocionar-la encara més.


Intens cap de setmana farcit d’activitats per a tots els gustos

Enguany s’han implicat 200 empreses, comerços i establiments de tot tipus, així com entitats socials, culturals, esportives i juvenils. Tot aquest col·lectiu d’empreses i entitats s’han encarregat d’organitzar les més de 50 activitats que s’han pogut gaudir a Blanes durant tres dies.

Així, després del positiu tret de sortida que va significar divendres la Nit de Compres, dissabte i diumenge hi havia la ocasió de seguir gaudint d’atractives activitats i promocions, com per exemple la que van organitzar les parades del mercat de fruites i verdures del passeig de Dintre. Els clients del mercat que feien una compra de 12€ podien gaudir d’un tast tradicional de faves i pèsols que va exhaurir les existències previstes. En total, es van repartir 1.200 racions preparades pel Restaurant Melangies, confeccionades amb 35 quilos de faves, 20 quilos de pèsols, 10 quilos de ceba, 15 manats d’alls tendres, vi blanc, conyac, i els altres ingredients tradicionals com llorer, menta fresca, pebre vermell, oli i sal.

Tant dissabte com diumenge tots aquells vilatans i visitants que tenien la inquietud d’aprendre més coses sobre la història i els orígens del municipi van tenir la oportunitat de fer-ho a través de tres rutes organitzades per l’Ajuntament. Una d’elles va tractar sobre la relació entre la història i la literatura arran de mar i una altra proposava fer una passejada per la història del Blanes emmurallat, un passatge del qual encara se’n guarden alguns vestigis visibles.

Aquest recorregut també servia per anar descobrint diversos indrets significatius de la historia del municipi, com ara la casa on va viure Joaquim Ruyra, la font gòtica, el palau dels vescomtes de Cabrera, o bé el lloc on abans acabava el carrer Ample, que no va tenir sortida fins fa poc més de cent anys.

La passejada que va encapçalar l’arxiver municipal, Toni Reyes, va acabar a la plaça Verge Maria, és a dir, a un dels indrets que segles enrere marcava els afores del municipi en sortir del recinte emmurallat. La tercera ruta guiada es va fer diumenge al matí, i en aquest cas va servir per descobrir el patrimoni històric de Blanes.

bars i restaurants Blanes 12 - 2bars i restaurants Blanes 12Body Combat 1Body Combat 2Body Combat 3Body Combat 4Cercavila Colla Diables i Colla GeganteraColla Diables - 1Colla Diables - 2colla gegantera Blanes 12 - 1colla gegantera Blanes 12 - 2Cooperativa El Banyonet 1Cooperativa El Banyonet 2Cooperativa El Banyonet 3inflables passeig de mar 1inflables passeig de mar 2inflables passeig de mar 3Maquillatge McDonalds 1Maquillatge McDonalds 2Maquillatge McDonalds 3mercat fruites i verdures 1mercat fruites i verdures 2Reugenio 1Reugenio 2Reugenio 3Stand Caves Mont-Ferrant 1Stand Caves Mont-Ferrant 2Stand Caves Mont-Ferrant 3Stand Caves Mont-Ferrant 4tastet faves i pesols - 2tastet faves i pesolsvisita guiada historica 1visita guiada historica 2visita guiada historica 3visita guiada historica 4


Activitats Esportives, Infantils i a càrrec d’empreses i entitats

També va ser durant dos dies, tant dissabte com diumenge, quan l’escenari del banc dels músics va acollir diverses demostracions a cavall entre l’esport, la dansa i una manera diferent de mantenir-se en forma. Organitzat per Issui, tant dissabte com diumenge tothom qui va tenir ganes de moure’s a un ritme frenètic, sota les indicacions de monitors i monitores, ho va poder fer amb aquesta sessió de Body Combat a la qual de seguida s’hi van afegir petits i grans.

Les animades sessions de Body Combat es van combinar amb altres especialitats, com ara la zumba, una modalitat esportiva creada per un ballarí que barreja exercicis de tonificació amb passos de balls llatins.Igualment, una altra especialitat que es va oferir van ser balls de Bollywood, originaris de la Índia, amb coreografies que barregen tots els estils i que actualment se solen practicar amb aportacions de danses més internacionals com el hip-hop o el funky. Les demostracions artístiques i esportives s’han completat durant tot el cap de setmana amb les noies del Twirling, així com els nois i noies del judo.

En l’apartat d’activitats infantils, la canalla ja va poder començar a gaudir-ne divendres al vespre amb els inflables que estaven instal·lats a la plaça dels Dies Feiners. L’endemà dissabte n’hi van haver simultàniament al passeig Cortils i Vieta, l’indret on l’endemà diumenge també hi havia la possibilitat de participar-hi.

Com sol ser habitual cada vegada que es munten els inflables, les cues de la canalla acompanyats de pares i mares, avis, familiars i amics, van ser la tònica general al llarg de tota la jornada. Una altra activitat que estava adreçada al públic infantil és la que es va fer la tarda de dissabte al mateix passeig de Mar. En aquest cas el restaurant McDonalds oferia la possibilitat que nens i nenes poguessin canviar d’aspecte després d’una breu sessió amb dues especialistes. Es tractava d’un taller de maquillatge facial infantil que, no cal dir-ho, va ser molt agraït per la canalla.

Per la seva banda, Caves Mont-Ferrant també ha participat a Blanes 12: durant els dos primers dies amb sengles estands: divendres es va instal·lar a l’entrada de l’Ajuntament i dissabte al passeig de mar. A l’estand es promocionava el cava l’Americano en dues varietatss; el més reposat, de 48 mesos de criança, el Brut Nature; i l’altre més jove, de 18 mesos, el Brut Reserva. A banda de promocionar aquest producte, també s’informava de l’activitat que va tenir lloc ahir diumenge: la visita guiada a les interioritats d’aquestes caves blanenques.

Al mateix passeig de Mar, tant dissabte com diumenge, hi ha hagut la oportunitat de poder aprendre una mica més sobre nutrició saludable i els productes de l’horta que hi ha en cada temporada, en cada estació de l’any. En aquest cas, qui s’encarregava d’aquesta activitat eren els membres de la Cooperativa de producció agrícola ecològica, El Banyonet, de Blanes. Sota el títol El joc de l’instint, en aquesta carpa es podia aprendre tot això, a l’hora que s’informava dels serveis de l’horta a casa que ofereix aquesta jove cooperativa.

Activitats Lúdico-Culturals

A banda de les ja esmentades entitats esportives, les associacions culturals, socials i juvenils de Blanes han tingut també un destacat paper organitzant diverses activitats que han ajudat a dinamitzar encara més l’acció promocional.

Així, han col·laborat el Casal de Joves Morralla, l’Escola de Música del Col·egi Santa Maria amb sengles concerts de “la bandeta”, l’Esbart Joaquim Ruyra, el Centre Iòguic Suryanamaskar, així com la Colla Gegantera de Blanes i la Colla de Diables Sa Forcanera amb el seu apartat de percussió. Aquestes dues darreres entitats es van encarregar d’animar la tarda de dissabte el centre del municipi amb una cercavila i una tabalada que va copçar sense cap mena de dubte l’atenció de tothom per allà on anava passant.

Han completat les activitats lúdico-culturals les visites als dos jardins botànics de Blanes (el Marimurtra i el Pinya de Rosa) amb ofertes de 2 x 1 entrades, així com la possibilitat de fer sortides en creuer fins a Tossa al preu de 12€ el tiquet.

El repàs general a les activitats del Blanes 12 el tancarem anant al Teatre, on dissabte a la nit es va programar una sessió amb entrades al preu de 12 euros. Es tractava de l’actuació de Reugenio, a càrrec del Saben aquel que diu Produccions, que presentava l’espectacle titulat Con todos mis respetos. Es tracta de la producció que protagonitza Gerard Jofra, fill del mític humorista Eugenio, que compta i seguirà comptant amb nombrosos fans després de l’empremta que va deixar amb els seus coneguts acudits.

Con todos mis respetos és un espectacle que recupera tota l’essència del personatge sobre els escenaris, tal i com diu el seu títol, des del respecte i l’admiració per l’artista que aconsegueix seguir fer-nos riure a través d’aquells acudits que sempre s’introduïen amb el conegut Saben aquel que diu ?.....








Data de realització: 05/20/2013 | Data de la darrera actualització: 05/21/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300