Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

1a Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Selva II amb alumnes dels 3 INS de Blanes.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/20/2013 01:50:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TreballsRecercaSelvaII1a Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Selva II amb alumnes dels 3 INS de Blanes.

El Teatre va acollir dissabte passat la presentació que va aplegar alumnes de secundària de 8 centres de la Selva. L’acte es va encetar amb una xerrada de la jove investigadora blanenca Irene Garcia.

L’Acte que va tenir lloc dissabte passat al Teatre de Blanes estava organitzat pel Centre de Recursos Selva II amb seu en aquest municipi, i va comptar amb la participació de 17 alumnes procedents de 8 centres de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres. Després de la benvinguda que va anar a càrrec de la directora del CRP Selva II, Pepa Celaya, la vetllada es va encetar amb una xerrada presenta sota el títol La carrera investigadora avui dia. Què he de fer per dedicar-me a la recerca?, que va pronunciar la jove investigadora blanenca Irene Garcia Ferrer.

La ponent de la xerrada va acabar el batxillerat científic a l’IES Serrallarga, on va elaborar el seu treball de recerca Els efectes del clorur de zinc en el desenvolupament embrionari de Mytilus sota la tutela de la professora Carme Laplaza. Posteriorment, va cursar la carrera de Bioquímica a la UAB i després el màster de Biofísica de la UB. Des del setembre de 2010 està cursant els estudis de doctorat a l’Institut de Biologia Mol·lecular de Barcelona.

Tot seguit, l’acte va continuar amb l’exposició dels treballs seleccionats enguany a càrrec dels estudiants de secundària. En primer lloc ho van fer 7 alumnes de Lloret de Mar seguits per 2 alumnes de l’Institut S’Agulla de Blanes. Per un costat Alba Jiménez Panizo va presentar el seu treball Tècniques de conservació de peces anatòmiques a través de la història, i per l’altre Ariadna Peña va exposar la recerca titulada Aprenen els ratolins?.

La vetllada al Teatre va comptar llavors amb una breu actuació musical a càrrec d’alumnes de l’Institut Serrallarga de Blanes. Marc Stock al saxo, Naira Burgos al piano i Óscar Domínguez a la flauta travessera van ser els protagonistes d’aquest interludi.

La segona part de la 1a Mostra de Treballs va seguir amb les intervencions de dues alumnes de l’Institut Sa Palomera: Judit Ramos va presentar el seu treball Marvel Curiosities i Núria Maresme el que duia per títol Hi ha roques al centre de Blanes?.

Els següents en intervenir van ser alumnes de l’Institut Serrallarga. En primer lloc Darío Delgado i Enric Puigdemont van exposar la seva recerca The creation process of a Videogame 1-2; Maria del Mar Hostench va presentar el treball Serendipia de Mendel? El model de la Drosophila; i finalment Marina Serra va exposar la seva recerca titulada Les dones: passat, present i futur.

El torn d’exposicions es va tancar amb les que van fer alumnes dels instituts de Tossa de Mar i Vidreres. L’acte, que es va tancar amb el lliurament de reconeixements, el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la directora general d’Educació Secundària Oligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan; i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot.

Mostra Treballs CRP Selva II - 1Mostra Treballs CRP Selva II - 2Mostra Treballs CRP Selva II - 3Mostra Treballs CRP Selva II - 4Mostra Treballs CRP Selva II - 5Mostra Treballs CRP Selva II - 6Mostra Treballs CRP Selva II - 7Mostra Treballs CRP Selva II - 8





Data de realització: 05/20/2013 | Data de la darrera actualització: 05/21/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300