Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes revalida la obtenció de les Banderes Blaves per aquest estiu 2013


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/23/2013 04:45:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo de bandera blavaBlanes revalida la obtenció de les Banderes Blaves per aquest estiu 2013

Les platges de Sant Francesc, Blanes i S’Abanell han tornat a obtenir enguany la Bandera Blava que premia la gestió ambiental i la seguretat. També l’ha obtingut el port del Club de Vela

Les tres principals platges del municipi, així com el port del Club de Vela Blanes, han obtingut de nou aquest 2013 la Bandera Blava, un distintiu a nivell internacional que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, la informació i l’educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.
Més concretament, s’han obtingut sengles Banderes Blaves per a les platges de Sant Francesc, Blanes i S’Abanell. Aquest distintiu l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE) i compta amb la col·laboració de Ports de la Generalitat.

Per aquest estiu s’ha incrementat en 3 el nombre de platges guardonades arreu de Catalunya, que enguany han estat un total de 90. L’estiu de l’any passat prop del 98% de les platges catalanes van obtenir la qualificació d’excel·lent, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest és un requisit indispensable perquè els ajuntaments costaners puguin sol·licitar la candidatura de Bandera Blava per a les seves platges. Això és a conseqüència de l’adopció d’actituds cíviques continuades que eviten l’abocament de residus a les platges, així com les accions que s’efectuen en les fonts de generació de residus.A Blanes, l’estiu d’aquest 2013 està previst que l’Ajuntament de Blanes organitzi un curs relacionat amb l’àmbit de la Bandera Blava, al qual està previst que hi assisteixin membres del personal de neteja de platges, els efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, així com de les Oficines de Turisme.


Catalunya, al capdavant de l’Estat amb 24 ports guardonats

Aquest estiu onejarà la Bandera Blava a un total de 24 ports catalans –entre ells el del Club de Vela Blanes-, el mateix nombre que l’any passat. En aquesta edició s’han presentat 24 candidatures i les 24 han obtingut guardó, un èxit per a les instal·lacions nàutiques i esportives de Catalunya.

A tot l’Estat, hi ha hagut un total de 97 ports guardonats amb el distintiu. Aquestes xifres situen Catalunya al capdavant de la resta de comunitats autònomes. D’aquesta manera, els ports catalans certifiquen el bon nivell de qualitat ambiental i d’oferta de serveis. Arreu de comarques gironines els ports i dàrsenes esportives que han obtingut la Bandera Blava, a banda del Club de Vela Blanes, han estat els següents: CN Llançà, CN Port de la Selva, Port Esportiu de Roses, CN L’Escala, CN L’Estartit, Marina de Palamós i CN Port d’Aro.
Data de realització: 05/23/2013 | Data de la darrera actualització: 05/24/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300