Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Acte de Cloenda de la 4a edició del Projecte Rossinyol


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/25/2013 08:50:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Projecte rossinyolActe de Cloenda de la 4a edició del Projecte Rossinyol

Aquest curs han participat 10 parelles formades per estudiants de la UdG i alumnes de dues escoles del municipi: Mossèn Joan Batlle, de Ca la Guidó, i Napoleó Soliva, a La Plantera

El Projecte Rossinyol d’aquest curs 2012-2013 va iniciar-se a mitjans de novembre passat i s’ha tancat ara amb la cloenda que es va fer el passat divendres 24 de maig, a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes. L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la regidora d’Ació Social i Cooperació, Susana Ramajo; i Òscar Prieto, coordinador del Projecte Rossinyol a la Universitat de Girona. Els acompanyaven a la sala els estudiants que han participat aquest curs en l’experiència, així com les seves respectives famílies.

Durant sis mesos, 10 mentors (estudiants de la Universitat de Girona de diverses carreres) i els seus corresponents mentorats (alumnes de dues escoles de Blanes) han compartit vivències i coneixements. Seguint l’objectiu que mena aquest projecte, els mentorats són alumnes d’origen estranger, i en el cas de Blanes estudien a l’escola Mossèn Joan Batlle, al barri de Ca la Guidó i a la Napoleó Soliva, a La Plantera. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquests alumnes.

Per aconseguir-ho, les 10 parelles que han format part del projecte durant aquest curs han fet una trobada d’unes tres hores un cop a la setmana, participant en diferents activitats de lleure que els han ajudat en la mútua coneixença. A partir del model Nightingale, el projecte Rossinyol està impulsat per la Universitat de Girona amb l’objectiu d’establir un vincle entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes nouvinguts de les escoles i centres de secundària de les comarques gironines que s’hi adhereixen.

Aquest ha estat el quart curs en què Blanes ha participat a l’experiència, que organitzen conjuntament Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament de Blanes i la Universitat de Girona. El projecte Rossinyol es va desenvolupar per primera vegada com a prova pilot a Girona el curs 2006-2007 i, a partir de llavors s’ha anat estenent a diverses localitats. L’èxit de l’experiència rau en què el resultat que s’obté tant per part dels estudiants de la UdG com dels seus mentorats va més enllà de l’àmbit acadèmic.

La regidora d’Acció Social i Cooperació, Susana Ramajo va donar la benvinguda a tots els participants, valorant positivament l’experiència: “La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnes però, sobretot, el factor humà, la implicació dels mentors que, voluntàriament, participen al projecte. Per això, no puc fer una altra cosa que felicitar-vos a tothom pel desenvolupament del projecte i per la feina feta durant aquests mesos”.

En el mateix sentit es va pronunciar el coordinador del projecte a la UdG, Òscar Prieto, que va explicar: “Un dels objectius que perseguíem el considerem plenament aconseguit, ja que s’aconsegueix millorar les expectatives educatives d’aquests nois i noies perquè acabin els seus estudis igual que ho han fet els seus mentors. Això és perquè a través de les periòdiques trobades, se senten més segurs de les seves possibilitats”.

L’acte el va tancar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que va elogiar l’esforç dels estudiants que han participat a l’experiència, tant pel que fa als universitaris com als escolars: “Estem contents que hàgiu aprofitat el temps establint aquesta relació perquè, en definitiva, no tan sols us beneficiarà a vosaltres, sinó també a la ciutadania, a tota la població, ja que enforteix la convivència i la mútua coneixença”

A Blanes el Projecte Rossinyol es va fer per primera vegada el curs 2009-2010 amb 6 parelles de mentors i mentorats. En base a la positiva experiència que va significar, des de l’Ajuntament es va decidir seguir recolzant-lo, de manera que el curs següent es va augmentar a 9 parelles i a l’anterior del 2011-2012 van ser 11 les que van participar-hi.

La vetllada es va tancar amb les espontànies aportacions que van fer tant els mentors com els mentorats respecte de com havia estat la seva convivència durant 6 mesos, així com amb la ja tradicional fotografia de família.







Data de realització: 05/25/2013 | Data de la darrera actualització: 05/29/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300