Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un total de 224 treballs al Ralli Fotogràfic Infantil organitzat dins del cicle d’homenatge Bolaño a Blanes.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/27/2013 01:14:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Any_BolanoBNUn total de 224 treballs al Ralli Fotogràfic Infantil organitzat dins del cicle d’homenatge Bolaño a Blanes.

L’activitat es va fer el dissabte 25 de maig i estava adreçada a alumnes de 4t, 5è i 6è de primària. Van participar-hi un total de 14 equips formats per 4 nois i noies acompanyats per un adult.

Dissabte passat va tenir lloc un nou acte inclòs dins el programa d’activitats que, sota el títol Bolaño a Blanes, s’està desenvolupant al llarg d’aquest 2013 en homenatge a l’escriptor Roberto Bolaño coincidint amb el desè aniversari de la seva mort. Es tractava del Ralli Fotogràfic Infantil organitzat per AFIC Blanes (l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica) amb el suport de l’Ajuntament.

Enguany ha estat la tercera edició del Ralli Fotogràfic Infantil, una activitat que té com a objectiu apropar el món de la fotografia i l’interès per les imatges als nens i nenes, i alhora, conèixer a través de les càmeres la seva peculiar manera de veure el món. El ralli estava adreçat a alumnes de 4t, 5è i 6è de primària, que podien participar en equips de 4 acompanyats per un adult. L’AFIC va fer difusió de l’activitat a través de les AMPA i dels equips directius dels centres escolars de primària de Blanes.

Al ralli van participar 14 equips de nois i noies, que van descarregar un total de 224 fotografies. Això és perquè tots els grups van entregar 2 fotografies per cadascun dels 8 temes que s’havien de retratar. A les 10 del matí del dissabte es van obrir les inscripcions a la Biblioteca Comarcal de Blanes, on a partir de les 5 de la tarda es van començar a fer les descàrregues de fotografies fins a les 7, quan es va donar per finalitzat el ralli.

Cada equip havia de fer fotografies dels 8 temes que se’ls va lliurar per escrit, tots ells vinculats amb indrets de la Ruta Bolaño que properament es farà pública, ja que és un element més que forma part del cicle commemoratiu Bolaño a Blanes. Després de descarregar les fotografies, cada equip havia de seleccionar dues fotografies per tema per optar a ser el guanyador.

Els 8 temes que havien de fotografiar al ralli van ser els següents: la Biblioteca Comarcal; els gronxadors i La Vila (l’Escola Joaquim Ruyra) des de fora; el Passeig de Mar; la Llibreria Sant Jordi des de fora; el Carrer del Lloro (vistes del carrer, arcs i número 23); l’establiment comercial Jocker Jocs (des de fora); el Carrer Nou i l’Església Santa Maria (especialment els números 8 i 9) i el Carrer Ample (tot el carrer, la Font Gòtica i els números 13 i 29).

Des de l’AFIC Blanes s’ha fet una valoració molt positiva del resultat, no tan sols perquè la participació ha estat la més elevada de les tres edicions del ralli –malgrat les previsions de mal temps i la situació inestable del dissabte van fer tirar enrere alguns participants-, sinó també perquè a mesura que van anar lliurant les fotografies, els comentaris dels nens i nenes eren majoritàriament que s’ho havien passat molt bé i que els havia agradat molt l’experiència.

Les fotografies guanyadores i un recull significatiu de la participació està previst que s’exposin al Centre Cívic de Can Borell de l’1 al 15 de juliol. Tanmateix, el lliurament de premis es farà el 5 de juliol, al mateix casal de Can Borell on estaran exposats els treballs.

Els actes del cicle d’homenatge Bolaño a Blanes continuaran precisament demà dimarts 28 de maig al CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Un grup de professors encapçalat per Lourdes Domènech, amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics La Selva II de Blanes i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, presentaran la maleta pedagògica Roberto Bolaño en el Aula. Es tracta de divers material que s’ha confeccionat per apropar la vida i obra de Bolaño als estudiants d’ESO i Batxillerat.

Ralli 1Ralli 2Ralli 3Ralli 4Ralli 6Ralli 7Ralli 8Ralli 9





Data de realització: 05/27/2013 | Data de la darrera actualització: 05/27/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300