Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 3.000 persones a la XX Romería Provincial de Blanes.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/29/2013 11:20:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CasaAndaluciaBlanesMés de 3.000 persones a la XX Romería Provincial de Blanes.

La Coordinadora d’Entitats Culturals Andaluses de Girona veu de bon ull que la Casa de Andalucía de Blanes s’encarregui d’organitzar cada any l’esdeveniment d’àmbit gironí amb seu al Vilar.

Diumenge passat l’esplanada del Santuari del Vilar va acollir un any més la Romeria amb Missa Rociera que organitza la Casa de Andalucía de Blanes coincidint sempre pels volts de finals de maig. Enguany, però, l’esdeveniment va tornar a tenir una transcendència a nivell de comarques gironines, ja que s’ha celebrat la 20ena edició de la Romeria Provincial.

De fet, després que enguany és la tercera vegada que Blanes ha estat la seu gironina, una de les aspiracions que té l’entitat organitzadora és que l’esdeveniment s’aculli aquí amb caràcter permanent. Així ho explicava el president de la Casa de Andalucía de Blanes, Juan Antonio Ortiz: “Volem que la romería provincial tingui la seva seu permanent a Blanes, perquè tenim el lloc ideal per fer-ho, aquí al Vilar. Per això, hem tornat a proposar-ho a la coordinadora d’entitats perquè ho tingui en compte".

Per la seva banda, el president de la Coordinadora d’Entitats Culturals Andaluses de Girona, Joan Mármol -que no és la primera vegada que escolta la proposta de Blanes-, va avançar que podria ser que els desitjos de la Casa de Andalucía de Blanes es complissin: “Fa molt de temps que ells aposten per fer la Romería aquí: tenen la valentia i les ganes per fer-ho i a més han demostrat que saben fer-ho molt bé. Realment des de la coordinadora ens ho estem rumiant per fer-ho de manera fixa aquí cada any”.

Qui també veu de bon ull la proposta és l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que recordava diumenge l’excel·lent lligam que hi ha amb la comunitat andalusa que viu al municipi, que se sent com a casa: “La veritat és que Blanes sempre ha tingut molt bona relació amb la comunitat andalusa i del sud de l’estat espanyol que viuen aquí i que s’hi senten com a casa. Estem encantats que cada any rememorin la seva història i la seva cultura.”

Més de 3.000 persones al Santuari del Vilar

Enguany, tot i l’amenaça de pluja que hi havia, la Romeria Provincial va aplegar més de 3.000 persones, que es van traslladar majoritàriament en cotxes particulars, ja que el mal temps va fer tirar enrere l’organització d’autocars.

Com és tradicional, l’esdeveniment es va encetar molt d’hora, a les 8 del matí, amb la sortida dels romeros des de Ca la Guidó en carretons, cavalls i a peu per acompanyar el recorregut de la imatge de la Verge del Rocío pels camins de Blanes fins arribar al Vilar.

Un dels moments culminants del matí va ser la missa rociera oficiada per mossèn Emili Guerrero i acompanyada pels cants del Coro Bahía de Blanes de la Casa de Andalucía. Després de la missa es va fer la degustació del típic i ja reconegut potaje rociero i a la tarda les actuacions de 14 grups i entitats participants a la trobada. A banda de la Casa de Andalucía de Blanes, també van participar-hi casals i entitats d’arreu de comarques gironines.

Romeria 1Romeria 2Romeria 3Romeria 4Romeria 5Romeria 6Romeria 7Romeria 8Romeria 9Romeria 10Romeria 11Romeria 12Romeria 13Romeria 14






Data de realització: 05/29/2013 | Data de la darrera actualització: 05/29/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300