Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial sense Tabac


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/31/2013 04:07:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo CatSalutBlanes celebra el Dia Mundial sense Tabac

La Unitat de Deshabituació Tabàquica de l’Àrea Bàsica de Salut i l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Blanes han muntat una taula informativa al centre del municipi

Avui divendres, 31 de maig, se celebra el Dia Mundial Sense Tabac, que vol conscienciar sobre les negatives conseqüències que té aquesta addicció. El consum de tabac és el principal factor de risc de cronicitat i el causant d’una mort cada hora per malalties relacionades amb aquest hàbit. Tanmateix, les dades indiquen que al voltant de 70.000 persones que han demanat ajuda als diferents nivells de la xarxa pública de Catalunya han aconseguit deixar de fumar, i que les més de 17.000 inspeccions realitzades a locals públics confirmen que gairebé en la seva totalitat (99%) no es fuma.

A Blanes s’ha celebrat aquesta jornada amb una taula informativa que s’ha instal·lat aquest matí a la plaça d’Espanya on s’ha ofert ajuda a tots els fumadors que s’hi han acostat per consultar sobre quins tipus de tractaments poden seguir per deixar l’addicció. La taula informativa l’han organitzat membres de la Unitat de Deshabituació Tabàquica de l’ABS de Blanes i de la junta local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer (AECC).



La Unitat de Deshabituació Tabàquica està formada per un metge i una infermera de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes, i dóna servei als dos ambulatoris. Amb tot, és a l’ambulatori de Mas Enlaire (al Carrer Sebastià Llorens) on es fan les reunions periòdiques amb grups d’entre 12 i 15 persones. Val a dir que hi ha llista d’espera per participar en aquestes trobades.



El seu objectiu és ajudar als fumadors i fumadores que volen deixar de fumar fent teràpia natural. Per contactar amb aquesta unitat s’ha de fer a través del metge de capçalera o l’infermera de l’ambulatori.

A la taula informativa que s’ha fet avui divendres també hi havia la oportunitat de fer una senzilla prova perquè els fumadors i fumadores poguessin comprovar quin grau de toxicitat tenen acumulat al sistema respiratori a causa del tabac. Actualment hi ha moltes persones que decideixen deixar de fumar no tan sols per raons de salut sinó, sobretot, per raons econòmiques donat l’elevat cost que suposa l’adquisició d’aquest producte.





Data de realització: 05/31/2013 | Data de la darrera actualització: 06/03/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300