Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Mig miler de persones a la Marxa per l’Educació Pública.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/10/2013 10:51:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Mig miler de persones a la Marxa per l’Educació Pública.

Ahir diumenge es va fer la “Festa de l’Educació Pública” contra les retallades i contra la LOMCE que va incloure una caminada reivindicativa des del tram final del passeig de s’Abanell fins el Banc dels Músics.

Blanes va viure el matí d’aquest passat diumenge 9 de juny una jornada entre reivindicativa i festiva a favor de l’ensenyament públic de qualitat. L’acció estava organitzada per la Comunitat Educativa de l’Educació Pública de Blanes, que aplega personal docent de diversos centres escolars, estudiants i AMPAS. Els participants volien mostrar el seu rebuig a les retallades del govern, la LOMCE, l’augment de les taxes universitàries i de les llars d’infants.
La jornada es va encetar a partir de les 10 del matí amb la trobada de tots els participants al tram final del passeig de s’Abanell, a l’alçada del carrer Mercè Rodoreda. Allí s’hi van concentrar prop d’unes 300 persones vestits majoritàriament amb l’emblemàtica samarreta groga que identifica aquesta reivindicació. Molts d’ells també anaven provistos de xiulets, tambors, globus grocs, així com pancartes i cartells. També s’hi comptaven representants de diverses forces polítiques que recolzen aquesta reivindicació.

Pels volts de dos quarts d’onze del matí va començar la marxa reivindicativa, que va sortir en direcció al centre de Blanes. La caminada estava formada per professors, pares i mares amb llurs fills i fins i tot famílies senceres inclosos els avis i àvies. Encapçalava la marxa una pancarta amb l’eslògan “Ni LOMCE, ni retallades” i, a mesura que anava fent el seu recorregut pel passeig de s’Abanell i al passeig de la Marina, s’hi anaven afegint participants.D’aquesta manera, quan la marxa reivindicativa va enfilar l’entrada del passeig de mar a tocar de la plaça Catalunya ja s’hi comptaven mig miler de participants. Un cop arribats al Banc dels Músics, a tocar del Monument a la Sardana que hi ha al passeig Cortils i Vieta, es va llegir el manifest reivindicatiu i es van fer jocs i animació infantil.

El manifest defensa l’escola pública de qualitat i, per això, demana al govern de la Generalitat i al govern de l’estat espanyol diverses mesures, com ara que s’aturin totes les retallades; que augmenti la inversió en educació pública des del 3’4% actual fins al 6% del PIB; que es fomenti la participació de la Comunitat Educativa i de les administracions locals abans de prendre i desplegar qualsevol mesura; i que s’asseguri una educació inclusiva i no segregadora amb els recursos necessaris, entre d’altres mesures.

L’últim punt que es reclama és que es retiri la nova llei LOMCE, ja que segons es recull al manifest, implica un atac contra l’escola pública i contra l’escola en català, la privatització de les escoles públiques, que el consell escolar passi a ser un òrgan consultiu i un atac a l’escola laica imposant la religió com a matèria que puntua en la qualificació global.Data de realització: 06/10/2013 | Data de la darrera actualització: 06/10/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300