Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal allotja Poematon: una mostra de Poesia Visual.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/10/2013 11:53:30 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca Comarcal allotja Poematon: una mostra de Poesia Visual.

A l’exposició itinerant, a càrrec del Grup Teories de la Inspiració, quatre artistes fotografien o il·lustren les creacions de quatre poetes. La mostra es va inaugurar dissabte amb un recital poètic.

El vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes allotjarà durant tot aquest mes de juny una exposició del col·lectiu Grup Teories de la Inspiració que es presenta sota l’impactant títol Poematon. Es tracta d’una mostra que els seus autors presenten com un projecte on quatre artistes il·luminen –és a dir: il·lustren o fotografien- els poemes de quatre poetes.
D’aquesta manera, Roser Arimany il·lustra el poema d’Alexandre Nunes de Oliveira; Elisabeth Gispert fotografia el poema de Jordi Fornos; Dora Kelvin fotografia el poema de Ramon Bartrina i Jaime Rodríguez il·lustra el poema de David Casadellà Llavià. Es tracta de quatre estils molt heterogenis per a composicions poètiques heterodoxes, una mostra única que cerca l’apropament entre diferents formes de dir, escriure i retratar el món: l’art llegeix la poesia i la poesia esdevé imatge.Poematon, que s’autodefineix també com una obertura poètico-visual, és una exposició itinerant de poemes il·lustrats que va ser inaugurada a mitjans de desembre passat en el marc de la 3a edició del Festival Jardins de la Poesia al cinema Truffaut de Girona. Posteriorment, s’ha allotjat al Centre Cívic Sant Narcís de Girona i a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll. Després de la seva estada a Blanes la mostra està previst que es traslladi a la Galeria d’Art Ca la Flora de Banyoles, al Laboratori Creatiu d’Amics de les Arts de Terrassa (setembre/octubre) i a la Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat (novembre).

Per inaugurar l’arribada de la instal·lació a Blanes, el dissabte 8 de juny es va fer un recital poètic que es va allotjar al vestíbul de la Biblioteca Comarcal dissabte al matí, on està allotjada l’exposició. En ocasió d’aquest esdeveniment, es van trobar tots els artistes que formen part del col·lectiu Grup Teories de la Inspiració.

La mostra de poesia il·lustrada Poematon es podrà visitar a la Biblioteca Comarcal de Blanes fins al 28 de juny.

Data de realització: 06/10/2013 | Data de la darrera actualització: 06/10/2013

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300